Annonce
Tønder

Efter Boilerworks-lukning: Alle skal nok få arbejde

Formanden for Metal Sønderjylland, Kim Hauborg, er fortrøstningsfuld med hensyn til de fyrede Boilerworks-medarbejdere. De skal nok få arbejde alle sammen, siger han. Foto: Martin Franciere

Den 5. oktober meddelte ejeren af Boilerworks i Tønder, Danstoker, at produktionen ville flytte og de ansatte ville blive opsagt. Men jobmulighederne for de fyrede ser gode ud, mener den lokale formand i Dansk Metal: De får alle arbejde.

TØNDER: Timingen kunne næppe være bedre, når nu det skulle være.

Den 5. oktober meddelte ejeren af Boilerworks, kedelproducenten Danstoker, at produktionen i Tønder lukker ned, og dermed står cirka 50 mand uden arbejde.

- Det er aldrig sjovt. Det er en sort dag i Boilerworks' historie, erkendte administrerende direktør i Danstoker, Jan Enemark, dengang.

Men når nu uheldet er ude, kunne tidspunktet næppe være mere velvalgt. Ifølge formanden for Dansk Metal Sønderjylland, Kim Hauborg, så skriger egnens virksomheder lige nu på kvalificerede og dygtige medarbejdere - og Boilerworks' svejsere er i høj kurs.

- De får arbejde alle sammen, lyder det selvsikkert fra Kim Hauborg på Dansk Metals kontor i Tønder.

Annonce

De får arbejde alle sammen. De skal bare vænne sig til at køre efter arbejdet.

Kim Hauborg, afdelingsformand i Dansk Metal Sønderjylland.

Valmont trækker

JydskeVestkysten har været i kontakt med 3F, men herfra er der ingen medlemmer på Boilerworks, meddeler faglig sekretær Lars Damgaard.

Til gengæld har Dansk Metal haft masser af medlemmer på industrivirksomheden i Tønder.

- Fem mand har allerede fået jobs hos Valmont SM, der producerer vindmøller og tårne til vindmøller, lyder det fra fagforeningsformanden, som fortæller, at den amerikanske ejer af Valmont SM er interesseret i flere svejsere. Kim Hauborg forventer, at yderligere 10 mand inden for kort tid vil få fast arbejde i Hjordkær. Desuden er der fundet plads til en halv snes mand på Boilerworks' afdeling for service og vedligehold af kedler i hele Skandinavien.

Dermed vil der være 20-25 mand "tilbage". De skal nok få job - de skal bare bevæbne sig med tålmodighed og se lidt længere væk efter et fast arbejde, lyder det fra Hauborg.

Dygtige svejsere

Kim Hauborg fortæller, at indtil alle er i sving, sendes folkene på efteruddannelse for at øge kvalifikationerne og dermed højne chancen for at få job.

- Det er det bedste tidspunkt at lede efter nyt job. Det er selvfølgelig ærgerligt for Tønderområdet, konstaterer Hauborg og tilføjer:

- De får arbejde alle sammen. De skal bare vænne sig til at køre efter arbejdet.

Kim Hauborg tilføjer, at Metal lige nu er i tæt dialog med to virksomheder ud over Valmont SM, der efterspørger certificerede svejsere.

Hvis det lykkes at få alle mand i sving igen, må nogen have hørt Danstoker-direktør Jan Enemarks anbefaling, da lukningen blev annonceret.

- Det er lutter gode og kompetente medarbejdere, vi siger farvel til. Jeg giver dem hver og en mine bedste anbefalinger, sagde han.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce