Annonce
Vejen

Efter bro-indvielse: Nu venter Hovborg på Gertrud Sand

Peder Chr. Ottosen klipper på vegne af Plan Danmark snoren ved indvielsen af broen i krohaven i Hovborg. Til højre er det krofatter Jørgen Jørgensen. Privatfoto
Kartoffelfestivallen i Hovborg kulminerer lørdag, når ”The Kartoffelwoman” kommer på besøg.

Hovborg: Den første kartoffelfestival i Hovborg kulminerer lørdag. Det bliver dagen, hvor der sættes punktum efter tre dage med vidt forskellige aktiviteter.

Det hele tog sin begyndelse i torsdags, hvor Vejen Kommune afviklede en fødevarekonference på Hovborg Kro. Desuden var der to guidede vandreture i Hovborgs omegn.

Fredag formiddag var skoleelever fra Holmeåskolen på besøg hos BJ Agro – et af landets kendte konsulentfirmaer inden for kartofler. Her fik eleverne lærdom om den gyldne knold.

Fredag eftermiddag var der pause med kartoflerne, da der først var friluftsgudstjeneste. Efter gudstjenesten var der indvielse af den nye bro over Holmeå. Broen blev sat op sidste år til erstatning for den gamle veltjente bro, der var tæt på at synke i åen.

Peder Chr. Ottosen klippede snoren. Han var i en del år sammen med Chr. Sørensen, ”chef på kroen” i sin egenskab af landboforeningsformand. Chr. Sørensen var formand for familielandbruget. Landbruget ejede kroen i en årrække, hvor de afviklede utallige kurser.

Kromand Jørgen Jørgensen fortalte om, hvordan arbejdet med at skaffe penge til den nye bro var foregået i samarbejde med lokalrådet.

Peder Chr. Ottosen talte om de mange broer, vi har i Danmark og også her over Holmeå langs dens løb. Der er dog ingen af dem, der er betalingsbroer.

Nu venter lørdagens program, hvor der blandt andet bliver besøg af The Kartoffelwoman – selveste Gertrud Sand herself. Kendt fra den julekalender, som de fleste aldrig rigtig glemmer. Også tv- og havemanden Søren Ryge er på dagens program.

Annonce

Broens sponsor

Foreningen PlanDanmark har sponsoreret den nye bro. Foreningen er fondspenge fra det tidligere forsikringsselskab af samme navn, som blev stiftet helt tilbage i 1903.

Det er nu overtaget af Alm. Brand. A/S Fonden støtter primært formål der relaterer sig til landbrug, gartnere og håndværk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Ædle dråber i nye rammer

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce