Annonce
Tønder

Efter bruddet: Seniorhøjskole fortsætter september ud

Løgumkloster Højskole er i vælten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Netop nu undersøger Sønderjylland Seniorhøjskole alternative placeringsmuligheder i Sønderjylland. Men de kurser, der har været planlagt i Løgumkloster, fortsætter frem til udgangen af september.
Annonce

LØGUMKLOSTER: Det kom som lidt af en bombe, da ledelsen bag Sønderjyllands Seniorhøjskole torsdag eftermiddag meddelte, at man ikke længere satsede på at etablere sig i de bygninger, der tidligere husede Løgumkloster Højskole.

Her har seniorhøjskolen som optakt ellers gennemført flere kurser i de forløbne otte måneder. Erfaringerne fra disse forløb gjorde, at skolens ledelse med tidligere højskoleforstander Annemarie Morris og tidligere Løgumkloster-borgmester Kaj Armann i spidsen, nu var klar til at købe og rykke ind i bygningerne.

Med baggrund i det som seniorhøjskolen oplevede som et alt for langvarigt sagsforløb, der blev indledt helt tilbage i april 2018, trak skolen sig ud i torsdag. Skolen bliver dog i Løgumkloster et par uger endnu

- Vi gennemfører de kurser i Løgumkloster, der har været planlagt frem til udgangen af september. Det sker med baggrund i det lejemål, vi har indgået med kammeradvokaten, siger Kaj Armann.

Kammeradvokaten er kurator for boet efter Løgumkloster Højskole, der blev erklæret konkurs i april.

Lokalpolitiker Mathias Knudsen er formand for Løgumkloster Refugium. En initiativgruppe med udgangspunkt i refugiet står nu til at overtage den konkursramte Løgumkloster Højskoles bygninger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Manglende opbakning

Han ærgrer sig over sagens udgang, blandt andet fordi de afviklede kursusforløb er sket i godt samspil med lokale aktører, herunder Centralhotellet, der har leveret maden.

- Vi har haft stor succes med vore kurser i de otte måneder vi har været i gang på privat basis. Men det er vigtigt, at føle, der er 100 procent opbakning i lokalområdet. Set i lyset af sagsforløbet, må vi desværre konstatere, at det har vi ikke. Derfor giver det ikke mening for os, at arbejde videre med at etablere en permanent seniorhøjskole i Løgumkloster Højskoles bygninger, siger Kaj Armann.

Seniorhøjskolen er netop nu ved at søge en alternativ placering andre steder i Sønderjylland.

Med seniorhøjskolens tilbagetrækning ligger vejen nu åben for initiativgruppen med base i Løgumkloster Refugium, der ønsker at etablere en lokalt forankret højskole i tæt samspil med lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce