Annonce
Tønder

Efter bruddet: Seniorhøjskole fortsætter september ud

Løgumkloster Højskole er i vælten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Netop nu undersøger Sønderjylland Seniorhøjskole alternative placeringsmuligheder i Sønderjylland. Men de kurser, der har været planlagt i Løgumkloster, fortsætter frem til udgangen af september.

LØGUMKLOSTER: Det kom som lidt af en bombe, da ledelsen bag Sønderjyllands Seniorhøjskole torsdag eftermiddag meddelte, at man ikke længere satsede på at etablere sig i de bygninger, der tidligere husede Løgumkloster Højskole.

Her har seniorhøjskolen som optakt ellers gennemført flere kurser i de forløbne otte måneder. Erfaringerne fra disse forløb gjorde, at skolens ledelse med tidligere højskoleforstander Annemarie Morris og tidligere Løgumkloster-borgmester Kaj Armann i spidsen, nu var klar til at købe og rykke ind i bygningerne.

Med baggrund i det som seniorhøjskolen oplevede som et alt for langvarigt sagsforløb, der blev indledt helt tilbage i april 2018, trak skolen sig ud i torsdag. Skolen bliver dog i Løgumkloster et par uger endnu

- Vi gennemfører de kurser i Løgumkloster, der har været planlagt frem til udgangen af september. Det sker med baggrund i det lejemål, vi har indgået med kammeradvokaten, siger Kaj Armann.

Kammeradvokaten er kurator for boet efter Løgumkloster Højskole, der blev erklæret konkurs i april.

Annonce
Lokalpolitiker Mathias Knudsen er formand for Løgumkloster Refugium. En initiativgruppe med udgangspunkt i refugiet står nu til at overtage den konkursramte Løgumkloster Højskoles bygninger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Manglende opbakning

Han ærgrer sig over sagens udgang, blandt andet fordi de afviklede kursusforløb er sket i godt samspil med lokale aktører, herunder Centralhotellet, der har leveret maden.

- Vi har haft stor succes med vore kurser i de otte måneder vi har været i gang på privat basis. Men det er vigtigt, at føle, der er 100 procent opbakning i lokalområdet. Set i lyset af sagsforløbet, må vi desværre konstatere, at det har vi ikke. Derfor giver det ikke mening for os, at arbejde videre med at etablere en permanent seniorhøjskole i Løgumkloster Højskoles bygninger, siger Kaj Armann.

Seniorhøjskolen er netop nu ved at søge en alternativ placering andre steder i Sønderjylland.

Med seniorhøjskolens tilbagetrækning ligger vejen nu åben for initiativgruppen med base i Løgumkloster Refugium, der ønsker at etablere en lokalt forankret højskole i tæt samspil med lokalområdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Central skobutik lukker i Kolding

Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce