Annonce
Sønderborg

Efter corona: 297 ryttere tilmeldt ringridning på 20 adresser

Sidste år blev Mary Bonnichsen fra Skærbæk ringriderkonge i Sønderborg. I år skal man følge med fra computeren derhjemme for at se, hvem der vinder dyrsten. Arkivfoto: Claus Thorsted Den 57-årige Mary Bonnichsen fra Skærbæk blev ringriderkonge i Sønderborg. Foto: Claus Thorsted Foto: Claus Thorsted
Den alternative ringridning i coronaens skygge får opbakning af et stort antal ryttere.
Annonce

Sønderborg: Normalt deltager omkring 450 ryttere i Sønderborgs ringridning, som er i evig dyst med Aabenraa om at være landsdelens største ringridning.

I år er konkurrencen dog aflyst på grund af forsamlingsforbud og risiko for smittespredning. Til gengæld har ringriderfestens rytterkomite arrangerer en alternativ ringridning, der finder sted på søndag.

Her lægger 20 forridere græs til private ringridninger med et deltagerantal, der ikke overskrider forsamlingsforbuddet. De mange galger, som plejer at være rejst på Ringriderpladsen i Sønderborg, er så at sige blot rejst rundt omkring på Als og Sundeved, ja, en enkelt helt i Tønder.

297 ryttere har tilmeldt sig.

- Hvor er et flot. Det er en jo kanonstor opbakning, som viser,  hvor stor betydning ringridning har for rytterne. De savner det, siger ritmester Hans Otto Ewers.


- Hvor er et flot. Det er en jo kanonstor opbakning, som viser,  hvor stor betydning ringridning har for rytterne. De savner det.

Ritmester Hans Otto Ewers


Annonce

Rider ud med kage

Hans Otto Ewers rider ikke selv med på søndag. I stedet vil han forsøge at nå rundt til så mange deltagende hold som muligt med kaffe og kage.

Vinderne af kongetitlen ved de lokale arrangementer skal lørdag den 11. juli kl. 10 deltage i omridningen om Ringriderfestens uofficielle 2020-titler som konge, kronprins og prins. Også det finder sted på et privat areal, hvor de indbudte gæster skal medbringe stole, så man stadig overholder restriktionerne.

Andre kan følge med via skærmen, idet omridningen live-transmitteres på Ringriderfestens hjemmeside www.ringriderfesten.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce