Annonce
Aabenraa

Efter corona-aflysning i marts: Mette og Steffan blev gift med high-fives og håndbajere

Med en high-five og en håndbajer til ære for fotografen fejrede Mette Grundahl og Steffan Hansen deres bryllup. En high-five var sammen med en håndbajer en del af deres første date for tre år siden og nu også en del af deres bryllup. Foto: André Thorup
De mødtes over en øl, brylluppet blev aftalt over en øl, og lørdag blev Mette Grundahl og Steffan Junior Hansen gift med fadøl i hanen og gris på grillen.
Annonce

Aabenraa: Det blev ikke som planlagt. Til gengæld blev det næsten bedre.

I marts satte coronavirussen en stopper for 34-årige Mette Grundahl og 37-årige Steffan Junior Hansens planlagte rådhusbryllup.

Lørdag blev de så gift hjemme på byggepladsen ved det hus, de er ved at bygge på Nørrehesselvej. I et telt i silende regnvejr i den weekend, hvor der ellers traditionelt er ringridning i byen.

En fest, som Steffan Junior Hansen er engageret i som medlem af ringriderkomitéen, og med dens aflysning var der pludselig en friweekend til at blive gift.

- Vi havde heller fået holdt rejsegilde, men nu kunne vi slå to fluer med et smæk og kombinere bryllup og rejsegilde. Jeg var træt af, at vores bryllup i marts blev aflyst, for hvornår kunne vi så blive gift? Vi ville jo gerne giftes, inden lillebror kommer til verden i august, fortæller Mette Grundahl.

Annonce

Baby og byggeprojekt

Den kommende baby og bolig er udover kærligheden de to største årsager til, at det unge par ikke kunne vente længere på at blive gift.

- Vi har dine og mine børn og ét fælles barn på vej. Samtidig er vi ved at bygge hus, og vi ville derfor gerne giftes for at sikre hinanden. Jeg bygger selv huset, og hvis der nu skete Mette noget, så ville jeg skulle sælge huset for at kunne betale børnene deres arv. Derfor ville vi gerne giftes nu, og så holder vi et stort bryllup igen om nogle år, fortæller Steffan Junior Hansen.

Brylluppet lørdag blev dog alligevel stort, for selvom der kun var omkring 50 med til selve vielsen, så kom mellem 100 og 150 gæster forbi i løbet af dagen for at sige tillykke og se det byggeprojekt, som har fyldt meget i parrets liv det sidste års tid.

- Ja, det gik lidt over gevind med at invitere gæster. Men når der nu ikke er nogen ringriderfest i år, så skulle vi da alligevel mærke duften af ringridning og fadøl. Og om 25 år kan vi så fejre sølvbryllup til ringridning, griner Steffan Junior Hansen.

Annonce

High-five ved "alteret"

Vejret var også ligesom det ofte har været til ringridning. I teltet blev parret viet af præsten i Hjordkær Kirke, Robert Strandgaard Andersen, med vandpytter, mudder og stole, der måtte tørres af, inden gæsterne kom, men stemningen fejlede ingenting.


Ja, det gik lidt over gevind med at invitere gæster. Men når der nu ikke er nogen ringriderfest i år, så skulle vi da alligevel mærke duften af ringridning og fadøl. Og om 25 år kan vi så fejre sølvbryllup til ringridning

Steffan Junior Hansen


Der blev klappet, hujet og grinet under vielsen, hvor bruden blev ført op til sin kommende mand af sin mor Dorit Grundahl. Her gav de hinanden en high-five ligesom de gjorde på deres første date for tre år siden efter have lært hinanden at kende på datingappen Happn.

Mette Grundahl har Liva på seks år, til højre, og Steffan Junior Hansen har Izabella på syv år. Sammen får parret en lillebror til august, og de ville gerne giftes inden for at sikre hinanden og for at knytte familien sammen. Foto: André Thorup

- Vi har boet på de samme gader, gået i samme skole og gået i byen på samme tidspunkter, men vi kendte ikke hinanden, før vores veje krydses på den app. Vi arbejder også kun 100 meter fra hinanden i Haderslev, og på vores første date havde vi hver en ven med, og jeg kendte Steffans ven, og min veninde kendte Steffan. Dengang aftalte vi at mødes til en high-five og håndbajer, og vi har været sammen lige siden, fortæller Mette Grundahl.

Annonce

Bedste ven som kæreste

Det var dog tæt på, at det måske ikke var blevet dem. Steffan Junior Hansen troede ikke, han havde en chance hos Mette, som han kalder gudesmuk, og Mette Grundahl var træt af dating.

- Men der var et eller andet ved ham, der sagde, at jeg skulle svare ham, da han blev ved med at dukke op på den app. Og allerede efter en dag eller to var jeg fanget af at skrive med ham, og jeg har aldrig før været så nervøs for en date før, som da jeg skulle mødes med ham. Men den kemi, vi havde bare ved at skrive med hinanden, havde jeg aldrig prøvet før, og vi blev hurtigt to bedste makkere med fordel. I dag har har jeg min bedste ven som kæreste, og Steffan har det på samme måde, og nu ville vi gerne giftes for at blive en hel familie, fortæller Mette Grundahl.

Annonce

Blev næsten bedre

Hun havde ligesom mange andre kvinder forventninger til sin bryllupsdag og med undtagelse af vejret, så blev de indfriet.

Siden maj har familien boet i en campingvogn ved siden af det drømmehus, de er ved at få bygget. Her gemte bruden sig, indtil alle gæster var inde i teltet, og mor Dorit Grundahl kunne føre sin datter op til hendes kommende mand. Det var et rørende øjeblik for Dorit Grundahl, da det var første gang, hun oplevede én af sine døtre blive gift. Foto: André Thorup

- Vielsen var intim og romantisk, og så var der fest bagefter med en masse glade gæster. Nu fik vi muligheden for at få hele familien med, alle venner, gamle naboer, nye naboer, kolleger - ja, dem alle, og det hele blev bare næsten bedre end det, vi havde planlagt i marts, sagde en glad brud efter vielsen.

Parrets byggeprojekt

  • Parret bygger selv huset på Nørrehesselvej, hvor de også blev gift lørdag.
  • Huset byggede Steffan Junior Hansens farmor og farfar i 1964, og det var derfor Steffans fars barndomshjem og et hus, Steffan kom meget i som barn.
  • Det har altid været hans drøm at overtage huset og bygge sit drømmehus der.
  • Da hans far og faster arvede det for nogle år siden, fik Steffan og Mette lov til at købe det til markedspris, og drømmen går nu i opfyldelse for parret.
  • Lige nu bor parret sammen med deres to sammenbragte piger på syv og seks år i en campingvogn på grunden, men de forventer at kunne flytte ind i en del af huset, inden lillebror kommer til verden i august.
Præsten Robert Strandgaard Andersen fra Hjordkær havde taget guitaren med og spillede til alle salmer. Parret havde valgt at blive gift af en præst, da giftefogederne stadig ikke må tage ud og vie folk, men også fordi Steffan Junior Hansen vidste, at det ville betyde meget for hans bedstefar, som er tidligere præst i Aabenraa, at parret blev viet af en præst. Foto: André Thorup
Der blev hujet, klappet og kastet med ris, da parret gik ud af teltet sammen som ægtepar. De kom dog hurtigt ind igen, da regnen silede ned udenfor. Foto: André Thorup
Humor og tryghed er to af de værdier, som Mette Grundahl og Steffan Junior Hansen begge sætter højt. Derfor blev der også både grinet og smilet under vielsen.  Foto: André Thorup
50 af den nærmeste familie og venner var med til vielsen, og bagefter kom der omkring 100 venner, naboer, kolleger og andre til rejsegilde. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce