Annonce
Sønderborg

Efter corona-hug: Danfoss ser tegn på bedring

Danfoss og Kim Fausing sætter nu igen forventninger på resultatet for hele 2020. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss har genvundet sin styrke i Kina, og det går bedre på tværs af Europa. Derimod er salget i Nordamerika stadig hårdt ramt.
Annonce

Nordals: Efter et hårdt forår med faldende salg begyndte en række markeder i forsommeren at vise positive takter.

Danfoss ser tegn på, at salget i Asien stabiliserer sig. Kina har genvundet sin styrke og var i andet kvartal tilbage med rekordsalg.

På tværs af Europa har Danfoss den seneste tid også set gradvise forbedninger i forhold til det lave niveau i starten af 2. kvartal.

- Selvom vi forventer, at resten af 2020 vil være påvirket af pandemien, og der fortsat er stor usikkerhed på mange markeder, tror vi på en gradvis genopretning. Vi har lagt det værste bag os. Vi ser gradvis forbedringer. Siden juni har salget taget skridt efter skridt fremad i en række markeder, siger koncernchef Kim Fausing.


Vi har lagt det værste bag os. Vi ser gradvis forbedringer. Siden juni har salget taget skridt efter skridt fremad i en række markeder

Koncernchef Kim Fausing


Derimod er salget i Nordamerika, Latinamerika og Indien fortsat hårdt ramt af effekterne fra COVID-19, men også her forventer Danfoss, at salget vil komme tilbage.

Annonce

Forventninger genindført

Den 27. maj valgte Danfoss at suspendere sine forventninger til 2020 på grund af den øgede usikkerhed og lave sigtbarhed som følge af coronaen.

Resultaterne for første halvår 2020 får nu koncernen til igen at offentliggøre sine forventninger for 2020.

De er på niveau med de udmeldte forventninger forud for COVID-19 ramte verden. Det vil sige at udbygge eller fastholde sin markedsandel og samtidig fastholde profitabiliteten målt som margin i forhold til 2019-niveauet.

Danfoss understreger dog, at forudsætningerne for de udmeldte meldinger, er forbundet med højere grad af usikkerhed end normalt som følge af coronaen.

I forventningerne er ikke medregnet effekter fra januar-tilkøbet af Eatons hydraulikforretning. Handel til 23 milliarder kroner ventes afsluttet i 1. kvartal 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce