Annonce
Esbjerg

Efter corona: Nu slår plejehjemmene dørene op for besøg igen

Beboere på plejehjem i Esbjerg Kommune kan langt om længe igen få besøg i deres egne boliger. Der er stadig restriktioner i forhold til coronavirus. Genrefoto
Plejehjemsbeboere kan fra torsdag igen få besøg af deres pårørende i egen bolig. Der er fortsat stort fokus på hygiejnen for at undgå smitte med coronavirus.
Annonce

Esbjerg Kommune: Efter tre en halv måned med lukkede døre til plejehjemmene i Esbjerg Kommune, bliver det fra torsdag den 2. juli igen muligt for beboerne at få besøg i deres egne boliger.

Først var besøg fra pårørende totalt forbudt på grund af corona, og senere blev der forsigtigt åbnet for udendørs besøg på kommunens plejehjem.

Der har været klager over, at det har været for koldt at have besøg på terrasser og andre udendørs arealer, og nu kan beboerne altså igen invitere indenfor i eget hjem på plejehjemmene.

Der er fortsat særlige hensyn at tage i forbindelse med risikoen for coronavirus  Plejehjemmene følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hygiejne og adfærd og vil sørge for, at rammerne for besøg er forsvarlige.

Annonce

Mundbind og sprit

Det betyder, at gæster skal ringe på døren for at blive lukket ind, og de vil blive tilbudt mundbind og skal bruge håndsprit ved indgangen. Derudover skal besøgene helst foregå i beboernes egne boliger eller udendørs, skriver kommunen i en pressemeddelelse.


Vi er klar over, at de seneste måneder har været vanskelige for både beboerne og deres pårørende, og deres forståelse og tålmodighed har været afgørende for, at vi er lykkedes med at komme godt igennem.

Olfert Krog


- Vi er klar over, at de seneste måneder har været vanskelige for både beboerne og deres pårørende, og deres forståelse og tålmodighed har været afgørende for, at vi er lykkedes med at komme godt igennem. Derfor er vi selvfølgelig også glade for, at vi nu kan åbne plejehjemmene mere frit for besøg igen. Vi skal stadig være opmærksomme og passe på hinanden, men det ansvar er jeg sikker på, at alle vil hjælpe med at løfte, siger formanden for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog (DF).

Coronasmitte

Esbjerg Kommune har hidtil helt undgået smittede beboere på kommunens plejehjem, og det er fortsat målet at undgå, at coronavirus kommer inden for dørene.

Sundhed & Omsorg gør i forbindelse med genåbning af besøg på plejehjem derfor opmærksom på muligheden for at blive testet i TestCenter Danmark ved at bestille tid på www.coronaprover.dk.

Samtidig sætter Sundhed & Omsorg et nyt tiltag i værk, så alle ansatte på kommunens plejehjem og i hjemmeplejen får tilbud om at blive testet hver 6. uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce