Annonce
Kolding

Efter coronaopblusning i andre kommuner: Kolding har skruet op for beredskabet igen

I Aarhus og Silkeborg er der indført krav om at bære ansigtsmaske i den offentlige transport på grund af den øgede coronasmitte i disse to byer. I tilfælde af at noget lignende vil ske i Kolding, har man nu aktiveret kommunens corona-sundhedsberedskab, der ellers har været lukket i et par måneder. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter øget coronasmitte i en række andre kommuner har ledelsen i Kolding Kommune for første gang i flere måneder skruet op for coronaberedskabet, så man er klar, hvis Kolding får flere coronasmittede.
Annonce

Kolding: Hvis Kolding pludselig rammes af et nyt udbrud af øget coronasmitte blandt indbyggerne, er man i Kolding Kommune klar til at sætte de nødvendige foranstaltninger i søen for at begrænse yderligere smitte.

Det oplyser både kommunaldirektør Thomas Boe og borgmester Jørn Pedersen (V) og forklarer, at det sker i kølvandet på den øgede opblussen af coronavirus i byer som blandt andet Aarhus og Silkeborg. Her har de stigende smittetal ført til nye krav og restriktioner som for eksempel krav om, at man skal bære masker i offentlige transportmidler i disse byer.

I foråret mødtes kommunens allerøverste ledelse ved direktører, borgmester, sundhedschef, HR-chef og kommunikationschef flere gange om ugen i krisestaben, og derudover etablerede man et sundhedsberedskab. Men ligesom krisestaben blev også det særlige corona-sundhedsberedskab lukket ned i juni, da omfanget af coronasmitten svandt markant ind.


Vi kigger til de kommuner, der er blevet mødt af øgede krav, og vi ser på, hvordan vi håndterer det, hvis det rammer os.

Thomas Boe


Men nu har man aktiveret sundhedsberedskabet igen og er dermed gået et skridt op på kriseberedskabsstigen, fortæller Thomas Boe. Og derudover er man i kommunen særdeles opmærksom på, hvordan coronasmitten udvikler sig i både Kolding og andre kommuner.

Han understreger dog samtidig, at man lige nu ligger meget lavt med hensyn til coronasmitte i Kolding.

Annonce

Hvilke krav kan komme

- Vi kigger til de kommuner, der er blevet mødt af øgede krav, og vi ser på, hvordan vi håndterer det, hvis det rammer os. Vi kigger ind i forskellige scenarier og ved nu, hvor hurtigt det kan gå, fortæller Thomas Boe.

Man ser på, hvad man helt præcist skal have klar, hvis øgede krav kommer til Kolding. Det kan for eksempel være at sørge for et godt lager af værnemidler og forskellige regler, der kan komme til at træde i kraft.

Folkene i sundhedsberedskabet svarer også på forskellige spørgsmål fra de kommunale medarbejdere og chefer.

Annonce

Ansatte fra Aarhus

Thomas Boe forklarer, at det for eksempel kan være spørgsmål fra ledere, der har ansatte, som bor i Aarhus i deres stab, og som gerne vil vide, hvordan de håndterer det.

Her slår han i øvrigt fast, at en leder i dette tilfælde skal tage en snak med den pågældende medarbejder for at afdække, om vedkommende har været i berøring med noget, der kan give mistanke om mulig coronasmitte. Hvis det er tilfældet, bør medarbejderen blive testet og blive hjemme, indtil vedkommende får et negativt resultat.

For nogle kommunale medarbejdere fra Aarhus kan det også komme på tale at arbejde hjemmefra, hvis det kan lade sig gøre.

Borgmester Jørn Pedersen lægger vægt på, at man er klar til nye udfordringer med coronapandemien i Kolding.

- Vi kan lige så godt blive ramt, og det kan jo snige sig ind via en virksomhed eller lignende, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce