Annonce
Sønderborg

Efter coronapausen: Danskerne booker danske hoteller i stor stil

Dyvig Badehotel på Nordals har fået forrygende travlt efter coronapausen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Hotellerne i Sønderborg-området har flere danske gæster end normalt, mens tyskerne og nordmændene stadig lade vente på sig.
Annonce

Nordals: Masser af se til i restauranten og ingen ledige værelser. Dyvig Badehotel på Nordals er kommet forrygende i gang efter coronapausen.

- Det er helt vildt. Vi kan ikke få hænderne ned. Danskerne vil være i Danmark. Der er mange flere danskere, end der plejer at være, forklarer John Bech Amstrup, forpagter og gastronomisk chef.

Alle 21 værelser er booket til udgangen af august og i brasseriet er der 50 procent flere gæster end ugen før. Derfor søger man også lige nu kokke og tjenere.

Normalt er fordelingen mellem overnattende gæster ligeligt fordelt mellem danskere og tyskere, men sådan bliver det ikke i år. Danskerne har sat sig på alle værelserne.

- Jeg oplever, at danskerne har lyst til at bruge flere penge så sig selv. De vil gerne forkæles. Jeg talte med dame i telefonen den anden dag, som sagde "vi ved jo ikke, hvordan det ser ud om tre måneder", siger John Bech Amstrup.

Dyvig Badehotel forventer at have 150 procent flere restaurantgæster. Den plejer, at have alle værelser booket om sommeren, men ikke så hurtigt som i år.

Annonce

Tyskerne mangler

Også hos Benniksgaard Hotel i Rinkenæs ser det positivt ud. Her er 30 procent flere danske bestillinger.

- Vi har mere travlt end normalt. Og de gæster der kommer er positive, glade og flinke. Det er også som om, pengene sidder lidt løsere end sædvanligt, siger ejer Mads Friis.

Hotellet er så godt som booket i juli, hvilket vil sige 2.000 overnatninger. Normalt er 400 juli-overnatninger booket, inden måneden går i gang. Sidste år var der 1.900 overnatninger i juli.

- Der er ikke nogen tyskere overhovedet endnu. Heller ikke nogen svenske eller norske. Det undrer jeg mig over, siger Mads Friis.

Benniksgaard Hotel ved Flensborg Fjord er næsten fuldt booket af danskere i juli. Arkivfoto: Jacob Schultz

Hotellet har 69 værelser inklusiv Benniksgaard Annex/Hostel, som langt fra er oppe i omdrejninger med kun 20-30 procent belægning.

Mads Friis står også bag Hotel 6400 i Sønderborg med 48 værelser. Her begynder driften at nærme sig normalen.

Coronaen har alt i alt kostet 10 millioner kroner i tabt omsætning. Man har fået 1,6 millioner kroner fra hjælpepakker.

- Det tabte kan ikke bare hentes ind. Det bliver et langt sejt træk på 2-3 år at komme tilbage, siger han.

Annonce

Usikker på fremtiden

Også på Alsik Hotel i Sønderborg med 190 værelser begynder det at lysne. Det store hotel lider dog under, at forretningsfolkene og konferencegæsterne mangler.

- Vi har fået en stille og rolig start. Weekenderne ser fornuftige ud. Vi kan se på efterspørgslen, at juli booker godt ind nu. Det er hovedsagligt danskere og lidt fra Tyskland. Jeg tror, vi får en fornuftig sommer, for folk bliver i Danmark, siger konstitueret direktør John Ankjær, der regner med, at juli-budgettet lagt før coronaen.

Også på Hotel Sønderborg Strand er humøret fint, selvom man ekstra hårdt ramt, da sommerrevyen på hotellet er aflyst.

På Alsik Hotel i Sønderborg med 190 værelser begynder det også at lysne. Arkivfoto: Timo Battefeld

- Der er flere gæster, end vi turde håbe på. Vi kan indhente noget, men slet ikke det hele. Vi får ikke en belægningsprocent på meget højere end 50 procent i juli, men det er ok situationen taget i betragtning, siger direktør Dorit P. Møller.

Begge hoteldirektører er usikre på fremtiden. Alsik er især spændt på, hvornår forretningslivet kommer tilbage for fuld styrke.

Ingen af dem forventer, at udbetalingen af nogle af danskernes feriepenge for alvor vil give dem ekstra aktivitet.

- I og med det først kommer i oktober, så tror jeg det ikke. Vores gæster er også meget det modne publikum, som ikke bare klatter pengene væk. Jeg tror, mere det bliver de yngre, som vil bruge feriepengene, lyder det fra Dorit P. Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce