Annonce
Kolding

Efter coronasmitte hos medarbejder i stor daginstitution: Ingen børn eller kolleger er smittet

Det var her i Børnehuset ved Åen på Engstien i Kolding, at en medarbejder torsdag aften fik svar om, at han var smittet med covid-19. Det har dog vist sig, at smitten ikke har bredt sig til nogen børn eller medarbejdere i daginstitutionen. Foto: Google Street View
Corona har ikke nået at sprede sig i Børnehuset Ved Åen, hvor en medarbejder i sidste uge blev testet positiv for corona.
Annonce

Kolding: Medarbejdere og forældre til børn i Børnehuset Ved Åen i Kolding kan ånde lettet op.

Torsdag aften i sidste uge stod det klart, at en medarbejder i daginstitutionen med cirka 200 børn og 50 ansatte var blevet smittet med coronavirus, og derfor blev de 32 børn og fem ansatte, som arbejder i samme gruppe som den smittede medarbejder bedt om at holde sig hjemme fra fredag morgen.

De ansatte skulle herefter testes, og børnenes forældre blev opfordret til enten at lade dem teste eller holde dem hjemme i en uge, før de kunne sende dem afsted i institution igen.

Da nyheden om den smittede medarbejder kom ud fredag morgen, vidste børne-, uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør Michael Petterson endnu ikke, om andre i institutionen var smittet.

Men han kan nu oplyse, at ingen kolleger eller børn har pådraget sig coronavirus, og at de børn og ansatte, som var sendt hjem, er vendt tilbage til Børnehuset Ved Åen.

Han glæder sig over, at man endnu ikke har set smitte i andre daginstitutioner i Kolding.

Alt tyder på, at den smittede medarbejder i Børnehuset Ved Åen blev smittet under en håndboldkamp forrige weekend.

Annonce

Deles op i grupper

Tirsdag morgen, få dage efter kampen, blev han kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, der oplyste ham om, at en modspiller fra håndboldkampen havde fået konstateret corona. Herefter blev han hjemme fra arbejde, lod sig teste, og torsdag aften tikkede et positivt coronasvar ind hos ham.

Det var ikke nødvendigt at sende samtlige børn og ansatte i Børnehuset Ved Åen hjem i forbindelse med smittetilfældet. Michael Petterson oplyste allerede i sidste uge, at man på grund af det stigende smittetryk i Kolding allerede for et stykke tid siden var gået tilbage til at opdele børn og voksne i daginstitutionerne i mindre grupper, der ikke har noget med hinanden at gøre.

Derfor var det udelukkende de børn og voksne, der var i den smittede medarbejders gruppe, som blev bedt om at blive hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce