Annonce
Sønderborg

Efter dødsulykke: Farligt kryds trafiksikres for en million

I februar blev en kvinde dræbt i en trafikulykke på Årsbjerg ved den tyske skole. Arkivfoto: Kim Holm
I februar blev en kvinde dræbt i en trafikulykke på Årsbjerg ved Gråsten. Nu har byrådet sat en million kroner af til trafiksikring af T-krydset.

Gråsten: Efter en kvinde i februar i år blev dræbt i en trafikulykke i T-krydset Bomhusvej, Årsbjerg og Egernsund Brovej, efterlyste skolebestyrelsen på Förde-Schule trafiksikring af krydset ved skolen. Skolebestyrelsen har i flere år ment, at krydset er alt for farligt.

Efter ulykken blev Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for teknik- og miljøudvalget, inviteret ud til krydset en tidlig morgen. Nu har politikerne i forbindelse med budgetforliget sat en million kroner af til trafiksikring af krydset. Helt konkret skal der etableres en venstresvingsbane i retningen fra Gråsten ind mod Bomhusvej.

- Der var et ønske om at få en svingbane, og det har vi lagt op til, så vi sikrer dem, der skal ind til skolen. Det skal også sikre, at alle ikke kører ind omkring Alnor. Vi sikrer børn, unge og ældre bedre forhold i trafikken, siger Aase Nyegaard.

Svingbanen skal sikre bilister, der skal dreje til venstre på den trafikerede vej især i de travle morgen- og eftermiddagstimer samt sikre, at Fjordkobbel ikke bliver brugt som alternativ passage.

I august arrangerede borgergruppen Alnor Her og Nu et borgermøde om trafikforholdene i byerne Alnor og Trappen. Borgermødet skulle sætte fokus på krydset ved Sildekulevej og Egernsund Brovej og krydset ved Förde-Schule, som borgergruppen ser som farlige. Desuden ville borgene også have reduceret trafikstøjen fra Egernsund Brovej.

Hans Jørgen Laustsen fra borgergruppen er glad for, at der er sat penge af til T-krydset.

- Det er fornuftigt med svingbanen ved Förde-Schule, det kan også løse de problemer, der får folk til at køre gennem Alnor. Det er godt, at få noget gjort, siger Hans Jørgen Laustsen.

Annonce
Jeg havde gerne set, at der blev gjort noget ved lyskrydset, og at der blev bygget et støjværn. Vi mangler også en cykelsti Egernsundbroen til Toftvej, så cyklister ikke skal færdes på hovedvejen. Det vil forbedre trafiksikkerheden. Så der er åbenlyse mangler i budgetforliget.

Hans Jørgen Laustsen, beboer i Alnor

Hans Jørgen Laustsen er dog ikke tilfreds.

- Jeg havde gerne set, at der blev gjort noget ved lyskrydset, og at der blev bygget et støjværn. Vi mangler også en cykelsti Egernsundbroen til Toftvej, så cyklister ikke skal færdes på hovedvejen. Det vil forbedre trafiksikkerheden. Så der er åbenlyse mangler i budgetforliget, siger Hans Jørgen Laustsen.

I forbindelse med budgetforliget er politikerne blevet enige om at have fokus på trafikstøj.

- Når vi lægger nyt asfalt, så skal det være støjsvagt. Det prøver vi af først i stedet for at sætte rækværk op, siger Aase Nyegaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce