Annonce
Sønderborg

Efter dødsulykke: Farligt kryds trafiksikres for en million

I februar blev en kvinde dræbt i en trafikulykke på Årsbjerg ved den tyske skole. Arkivfoto: Kim Holm
I februar blev en kvinde dræbt i en trafikulykke på Årsbjerg ved Gråsten. Nu har byrådet sat en million kroner af til trafiksikring af T-krydset.

Gråsten: Efter en kvinde i februar i år blev dræbt i en trafikulykke i T-krydset Bomhusvej, Årsbjerg og Egernsund Brovej, efterlyste skolebestyrelsen på Förde-Schule trafiksikring af krydset ved skolen. Skolebestyrelsen har i flere år ment, at krydset er alt for farligt.

Efter ulykken blev Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for teknik- og miljøudvalget, inviteret ud til krydset en tidlig morgen. Nu har politikerne i forbindelse med budgetforliget sat en million kroner af til trafiksikring af krydset. Helt konkret skal der etableres en venstresvingsbane i retningen fra Gråsten ind mod Bomhusvej.

- Der var et ønske om at få en svingbane, og det har vi lagt op til, så vi sikrer dem, der skal ind til skolen. Det skal også sikre, at alle ikke kører ind omkring Alnor. Vi sikrer børn, unge og ældre bedre forhold i trafikken, siger Aase Nyegaard.

Svingbanen skal sikre bilister, der skal dreje til venstre på den trafikerede vej især i de travle morgen- og eftermiddagstimer samt sikre, at Fjordkobbel ikke bliver brugt som alternativ passage.

I august arrangerede borgergruppen Alnor Her og Nu et borgermøde om trafikforholdene i byerne Alnor og Trappen. Borgermødet skulle sætte fokus på krydset ved Sildekulevej og Egernsund Brovej og krydset ved Förde-Schule, som borgergruppen ser som farlige. Desuden ville borgene også have reduceret trafikstøjen fra Egernsund Brovej.

Hans Jørgen Laustsen fra borgergruppen er glad for, at der er sat penge af til T-krydset.

- Det er fornuftigt med svingbanen ved Förde-Schule, det kan også løse de problemer, der får folk til at køre gennem Alnor. Det er godt, at få noget gjort, siger Hans Jørgen Laustsen.

Annonce
Jeg havde gerne set, at der blev gjort noget ved lyskrydset, og at der blev bygget et støjværn. Vi mangler også en cykelsti Egernsundbroen til Toftvej, så cyklister ikke skal færdes på hovedvejen. Det vil forbedre trafiksikkerheden. Så der er åbenlyse mangler i budgetforliget.

Hans Jørgen Laustsen, beboer i Alnor

Hans Jørgen Laustsen er dog ikke tilfreds.

- Jeg havde gerne set, at der blev gjort noget ved lyskrydset, og at der blev bygget et støjværn. Vi mangler også en cykelsti Egernsundbroen til Toftvej, så cyklister ikke skal færdes på hovedvejen. Det vil forbedre trafiksikkerheden. Så der er åbenlyse mangler i budgetforliget, siger Hans Jørgen Laustsen.

I forbindelse med budgetforliget er politikerne blevet enige om at have fokus på trafikstøj.

- Når vi lægger nyt asfalt, så skal det være støjsvagt. Det prøver vi af først i stedet for at sætte rækværk op, siger Aase Nyegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce