x
Annonce
Vejen

Efter dødsulykke: Vejkryds får ny skiltning

På længere sigt vil det efter formanden for Udvalget for Teknik og Miljø, Vagn Sørensens, mening være en bedre løsning trafiksikkerhedsmæssigt at gennemføre en ombygning af vejkrydsetkrydset, Vimtrupvej/Lintrupvej. Borgere i området fortæller, at mange trafikanter slet ikke sænker farten til de lovbefalede 70 kilometer i timen på Lintrupvej, mens andre ikke overholder den ubetingede vigepligt på Vimtrupvej. Foto: Søren Dippel

I den kommende uge vil Vejen Kommune opsætte fuld stop-skilte på Vimtrupvej i vejkrydset ved Lintrupvej.

Lintrup: Et af de steder i Vejen Kommune, hvor det er farligt at færdes, er i krydset Vimtrupvej/Lintrupvej. Alene i januar er der her sket to ulykker. En af dem endte med dødelig udgang, da en bilist ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og kørte ude foran en 18-årig knallertkører, der mistede livet.

Derfor har Vejen Kommune besluttet at opsætte fuld stop-skilte på Vimtrupvej ved vejkrydset. Målet er at øge trafiksikkerheden yderligere i det farlige vejkryds.

- Det er utrolig tragisk, at en ung mand har mistet livet, og derfor forsøger vi nu at øge sikkerheden med yderligere skiltning i krydset. Trafiksikkerhed er et emne, der er højt på dagsordenen, siger formand for Udvalget for Teknik og Miljø, Vagn Sørensen.

På længere sigt vil det efter hans mening være en bedre løsning trafiksikkerhedsmæssigt at gennemføre en ombygning af krydset.

- Det vil være en større udgift at ombygge krydset, så et sådant projekt skal indgå i prioriteringen af midlerne til projekter, der fremmer trafiksikkerheden. Derfor kan en krydsombygning blive drøftet på dette års budgetforhandling, og så må vi se, om der kan afsættes midler, så krydset kan ombygges i 2020, siger Vagn Sørensen.

Annonce

Vejkrydset

Alle de politiregistrerede uheld er sket i efterårs- eller vintermånederne.De tre uheld i krydset Lintrupvej/Vimtrupvej, der er registreret af politiet i perioden 2013-2017, var alle alene med materielskade.

Trafiktællinger foretaget i 2013 viser, at der på Lintrupvej kører 384 køretøjer i snit pr. døgn, og at der på Vimtrupvej kører 207 køretøjer.

I næste uge

"Vejen Kommune arbejder løbende med trafiksikkerhed for at opnå de målsætninger, som Vejen Kommune fastsætter i kommunens trafiksikkerhedsplan. Alle uheld, som registreres af politi og skadestuer, indgår i arbejdet. Herved opnår man overblik over steder, hvor der skal foretages ændringer for at højne sikkerheden", skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Efter den seneste analyse af trafiksikkerheden af Lintrupvej/Vimtrupvej er vejkrydset i Vejen Kommunes Trafiksikkerhedsplan 2019-2022 beskrevet som et uheldskryds .

Sammen med politiet besigtigede kommunen krydset sidste år. Herefter blev hastigheden sænket fra 80 kilometer i timen til 70 kilometer i timen på Lintrupvej, og der blev lavet rumlefelter på Vimtrupvej, for at øge trafiksikkerheden.

Vejen Kommune har tidligere også undersøgt, om det var muligt at opsætte et fuld stop-skilt på Vimtrupvej. Men det kunne politiet den gang ikke give tilladelse til. Nu sker det så alligevel, og skiltene bliver sat op i løbet af den kommende uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Traktor påkørte bil

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce