Annonce
Vejen

Efter dødsulykke: Vejkryds får ny skiltning

På længere sigt vil det efter formanden for Udvalget for Teknik og Miljø, Vagn Sørensens, mening være en bedre løsning trafiksikkerhedsmæssigt at gennemføre en ombygning af vejkrydsetkrydset, Vimtrupvej/Lintrupvej. Borgere i området fortæller, at mange trafikanter slet ikke sænker farten til de lovbefalede 70 kilometer i timen på Lintrupvej, mens andre ikke overholder den ubetingede vigepligt på Vimtrupvej. Foto: Søren Dippel

I den kommende uge vil Vejen Kommune opsætte fuld stop-skilte på Vimtrupvej i vejkrydset ved Lintrupvej.

Lintrup: Et af de steder i Vejen Kommune, hvor det er farligt at færdes, er i krydset Vimtrupvej/Lintrupvej. Alene i januar er der her sket to ulykker. En af dem endte med dødelig udgang, da en bilist ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og kørte ude foran en 18-årig knallertkører, der mistede livet.

Derfor har Vejen Kommune besluttet at opsætte fuld stop-skilte på Vimtrupvej ved vejkrydset. Målet er at øge trafiksikkerheden yderligere i det farlige vejkryds.

- Det er utrolig tragisk, at en ung mand har mistet livet, og derfor forsøger vi nu at øge sikkerheden med yderligere skiltning i krydset. Trafiksikkerhed er et emne, der er højt på dagsordenen, siger formand for Udvalget for Teknik og Miljø, Vagn Sørensen.

På længere sigt vil det efter hans mening være en bedre løsning trafiksikkerhedsmæssigt at gennemføre en ombygning af krydset.

- Det vil være en større udgift at ombygge krydset, så et sådant projekt skal indgå i prioriteringen af midlerne til projekter, der fremmer trafiksikkerheden. Derfor kan en krydsombygning blive drøftet på dette års budgetforhandling, og så må vi se, om der kan afsættes midler, så krydset kan ombygges i 2020, siger Vagn Sørensen.

Annonce

Vejkrydset

Alle de politiregistrerede uheld er sket i efterårs- eller vintermånederne.De tre uheld i krydset Lintrupvej/Vimtrupvej, der er registreret af politiet i perioden 2013-2017, var alle alene med materielskade.

Trafiktællinger foretaget i 2013 viser, at der på Lintrupvej kører 384 køretøjer i snit pr. døgn, og at der på Vimtrupvej kører 207 køretøjer.

I næste uge

"Vejen Kommune arbejder løbende med trafiksikkerhed for at opnå de målsætninger, som Vejen Kommune fastsætter i kommunens trafiksikkerhedsplan. Alle uheld, som registreres af politi og skadestuer, indgår i arbejdet. Herved opnår man overblik over steder, hvor der skal foretages ændringer for at højne sikkerheden", skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Efter den seneste analyse af trafiksikkerheden af Lintrupvej/Vimtrupvej er vejkrydset i Vejen Kommunes Trafiksikkerhedsplan 2019-2022 beskrevet som et uheldskryds .

Sammen med politiet besigtigede kommunen krydset sidste år. Herefter blev hastigheden sænket fra 80 kilometer i timen til 70 kilometer i timen på Lintrupvej, og der blev lavet rumlefelter på Vimtrupvej, for at øge trafiksikkerheden.

Vejen Kommune har tidligere også undersøgt, om det var muligt at opsætte et fuld stop-skilt på Vimtrupvej. Men det kunne politiet den gang ikke give tilladelse til. Nu sker det så alligevel, og skiltene bliver sat op i løbet af den kommende uge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce