Annonce
Kolding

Efter det første møde: Mange vil gerne være en del af ambassadørkorpset i Unesco-by

Et af medlemmerne af det nye ambassadørkorps er fra Helsingør, men det giver faktisk god mening, for udover at hjæpe byens turister, er det korpsets opgave at udbrede kendskabet til Christiansfeld, og den opgave kan man snildt løse fra Helsingør. Arkivfoto: John Randeris

Byens borgere er en vigtig brik, når det handler om at formidle den historiske viden om Unesco-byen Christiansfeld. Derfor har man oprettet et ambassadørkorps, der er kommet fra start med mange interesserede korpsmedlemmer.

Christiansfeld: I realiteten er alle indbyggere i forvejen ambassadører for Christiansfeld, men mange valgte nu alligevel at deltage ved det første arrangement for det lokale ambassadørkorps, som Christiansfeld Centret står bag.

- Jeg synes, det havde været en succes, hvis der var kommet 15 til arrangementet, og så endte der med at dukke omkring 40 op. Jeg er rigtig glad for interessen, fortæller Birgitte Sidenius Bjerg Lamp, der er leder af Christiansfeld Centret.

Der er kun ét krav til dem, som gerne vil være medlemmer af ambassadørkorpset: At de ønsker at udbrede kendskabet til Christiansfeld.

- Så skal vi til gengæld nok klæde dem på, så de har noget mere viden at bringe videre til byens turister, fortæller Birgitte Sidenius Bjerg Lamp.

Og det var lige præcis, hvad der foregik på ambassadørmødet i onsdags. Deltagerne fik viden om både Unesco-udnævnelsen og om Christiansfeld Centret, og så fik de en guidet rundvisning i deres unikke hjemby.

Mobil hjælp

Formålet med ambassadørkorpset er, at medlemmerne får viden, så de bedst muligt kan rådgive byens turister og fortælle om den by, de er kommet for at besøge.Men Christiansfeld Centret er også klar med mobil hjælp til turisterne.

"Hvad skal jeg se? Hvad er specielt netop her? Hvad kan jeg nå på en time?" Hvis det er den slags spørgsmål, man har, tilbyder Christiansfeld Centret nu en app til byens mange besøgende. Christiansfeld App hjælper med viden til en tur rundt i byen, og den findes både til iPhone og Android

Tilbud til ambassadører

Birgitte Sidenius Bjerg Lamp fortæller, at det var en blandet flok, der mødte op for at være med i det allerførste ambassadørkorps. Her var borgere i alle aldre, og der var flere butiksansatte, der er vant til at få spørgsmål fra byens turister, når de er inde for at handle.

- Desuden har jeg en liste med en del flere andre, som gerne vil være en del af ambassadørkorpset, men som ikke kunne være med forleden, fortæller Birgitte Sidenius Bjerg Lamp.

Til den gruppe er der godt nyt. For man kan hele tiden melde sig som interesseret i at være en del af korpset, og hvis man er medlem, kommer der løbende både nyhedsbreve og tilbud om at melde sig til diverse arrangementer, hvor omdrejningspunktet på forskelligvis er Christiansfelds helt særlige historie.

- Det bliver også en tilbagevendende begivenhed, at vi laver et arrangement, hvor man hører om Unesco, om Christiansfeld Centret og er med på byrundtur. For der kommer hele tiden tilflyttere til byen, eller der kommer nye ansatte i butikkerne, og de skal også have en mulighed for at få en grundlæggende viden om den by, de er blevet en del af, siger Birgitte Sidenius Bjerg Lamp.

Annonce
Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Esbjerg

Bilfærge til Fanø sat ud af spillet: Passagerfærge sat ind

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Annonce