Annonce
Varde

Efter dommen lever krænkelserne fortsat

Det var blandt andet på det sociale medie Snapchat, at den 22-årige dømte kom i kontakt med piger og unge kvinder fra hele landet. Skærmdump
Syd- og Sønderjyllands Politi kan i vid udstrækning kun guide de unge ofre til at søge hjælp efter sexkrænkelserne. Politiet opfordrer forældrene til at følge med i deres børns onlinefærden.

Retssag: Med dommen over 22-årige Dennis Samsø Nielsen fra Ølgod i Varde Kommune blev der onsdag sat foreløbigt punktum i sagen, som betegnes som den største sexkrænkersag nogensinde i Danmark.

Han fik af Retten i Esbjerg seks års fængsel for en voldtægt i Esbjerg, som han benægter, og for sexkrænkelser mod 169 piger og kvinder i alderen 11-22 år. Langt størstedelen af sexkrænkelserne erkender han sig skyldig i. De er sket i en periode fra ultimo 2015 til april 2019.

Sex med dyr

Men dommen ændrer ikke på det, der er sket for en række piger og unge kvinder. Meget grove sexkrænkelser, som de skal leve med resten af livet.

Han kontaktede dem via de sociale medier Yubo og Snapchat og begik krænkelserne ved at afpresse ofrene til eksempelvis at stikke ting op i kønsdelen eller anus og tage billeder eller videoer af det. Altid under en falsk profil og under truslen om, at han ville offentliggøre det. Ifølge anklageskriftet har den dømte også truet piger til at have sex med dyr.


Man er nødt til at tale om, hvad man har oplevet på nettet i dag. Det, der ikke går i den fysiske verden, skal du heller ikke gøre i den digitale verden.

Christian Østergård, vicepolitiinspektør og chef for forebyggelsessektionen, Syd- og Sønderjyllands Politi


Omfanget af sagen har naturligt nok gjort stort indtryk hos vicepolitiinspektør Christian Østergård, der er chef for forebyggelsessektionen i Syd- og Sønderjyllands Politi. Sektionen tager sig også af offerrådgivningen, som mest har fokus på dem over 17-18 år.

- Det, vi konkret kan gøre i forhold til ofrene, er dels at fortælle dem og deres bistandsadvokater, at alle ofre af deres læge kan blive henvist til psykolog på et hvilket som helst tidspunkt i forløbet, siger Christian Østergård.

Vær til stede

Efter sagens afslutning i retten er der mulighed for at etablere yderligere støttende tiltag:

- Hvilke behov, ofrene har, er vi i gang med at kortlægge i den konkrete sag i forhold til, hvordan de bedst muligt hjælpes videre.

Christian Østergård er om nogen opmærksom på det stigende antal sager med seksuelle krænkelser på nettet. Forebyggelse er en højere prioriteret opgave for politiet. Og han kan ikke opfordre forældrene kraftigt nok til at være mere til stede i deres børns liv på internet.

- Man er nødt til at tale om, hvad man har oplevet på nettet i dag. Det, der ikke går i den fysiske verden, skal du heller ikke gøre i den digitale verden, siger Christian Østergård.

Som to gode hjemmeside med råd om sikker onlinefærden anbefaler han Sikreside.dk og Redbarnet.dk/sletdet.

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay