Annonce
Sønderborg

Efter drab: Naboer sender varme tanker til de fire børn

Lørdag klokken 11 mødes naboer og andre sørgende ved den store parkerinsplads ved Mellemløkke, for at sende varme tanker til børnene og mor. Foto: Timo Battefeld
Naboerne til det tragiske drab tirdag aften i Dybbøl samles lørdag formiddag klokken 11 for at sende varme tanker til børnene og deres afdøde mor. Alle er velkomne.

Sønderborg: Flere naboer tager nu initiativ til at samles efter drabet tirsdag på en 40-årig kvinde og mor til fire i Dybbøl.

Målet er at samles og sende varme tanker afsted til de fire børn, der tirsdag aften mistede deres mor.

Naboerne har via Facebook taget initiativ til en samling lørdag formiddag klokken 11. Her vil de stå klar ved den store parkeringsplads ved Mellemløkke, og i samlet flok vil de gå op til lejligheden og sende børnene og deres mor de varmeste tanker.

En af initiativtagerne er Tanja Thielsen, som på Facebook byder velkommen til alle, der ønsker til at komme og deltage, om man har blomster med eller ej, så er det de varme tanker, der tæller.

- Børnene skal vide, at vi er der for dem, siger hun.

Annonce

Tanker med på nettet

I kommentarfeltet på JyskeVestkysten Sønderborgs Facebookside har adskillige læsere sendt varme tanker og hilsner afsted til børnene og deres afdøde mor.

- Det er godt nok sørgeligt. Jeg håber, at børnene har det trygt, der hvor de er, skriver Karina Feldthaus, og Anja Andersen sender også sine tanker mod de fire børn:

- Tanker til de fire børn. Det er forfærdeligt, skriver hun.

Politiet er klar fredag

Drabet har også fået politiet til at tage initiativ. Sydjyllands Politi skriver på Twitter at de fredag stiller den mobile politistation op ved siden af Rema 1000 i Dybbølgade.

Fredag fra klokken 10-12 vil politiet være til stede, og borgere der føler sig utrygge efter drabet, er velkomne til at kigge forbi til en snak, skriver politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

JV Podcast

Podcast: Sydbank strammer skruen, mens skræk for smitsom virus spreder sig

Annonce