Annonce
Esbjerg

Efter en lang sommer: De gode coronaråd hænger stadig fast hos de små elever

Børnene på Fourfeldtskolen skal stadig overholde en masse regler for at undgå coronavirussen. Foto: Jacob Schultz
Selv om sommerferien har været lang og med leg, grillhygge og ture i Legoland, så har de fleste små elever holdt fast i de gode corona-råd.
Annonce

ESBJERG: Vi kender det allesammen. Når sommerferien slutter, skal vi bruge tid på at vende tilbage til hverdagen. Hæve-sænke-bordet skal indstilles i rette højde, rusten skal slibes af arbejdskroppen og den hårde hud skal vende tilbage på håndfladerne.

Sådan er det også i 3. b på Fourfeldtskolen Bohr. Regneopgaverne er blevet sværere, lektierne flere, kravene større. Men på et punkt virker det ikke til, at eleverne har brug for tid til at vænne sig til at være tilbage i skolen.

For mange har sommeren været forbundet med et mere afslappet forhold til coronaen, men der ser tadig stort fokus på virusset i landets skoler. Og eleverne i 3.b har ikke brugt sommeren på at komme ud af form, når det kommer til afstand og hygiejne.

- Eleverne ved godt, at tingene er lidt anderledes. De lever jo på mange måder i deres egen verden, og de er nok bedre end os voksne til at håndtere situationen. De er mere kamæleonagtige. Og derfor er de hamrende gode til at passe på sig selv og hinanden, når det kommer til corona, siger lærer i 3.b, Nadja Lundby.

Annonce

Ingen bolde i munden

At der var tjek på anbefalingerne kan man mærke i en snak eleverne. Det er stadigvæk vigtigt at passe på med krammere og lammere, og hjemme hos Villiam T. Pedersen har man brugt meget af sommeren på at holde øje med, hvad der er vigtigt for at undgå corona.

Villiam T. Pedersen siger, at det er vigtigt, at vi bliver ved med at være forsigtige. Det er ikke smart at tage en bold i munden, når man spiller dødbold. Foto: Jacob Schultz

- Vi skal jo vaske fingre og holde afstand. Det er nogle gange svært, når man gerne vil lege med sine venner. Men man skal ikke gøre alt det, man plejer at gøre lige nu. For eksempel er der nogen, der tager bolden i munden, når vi spiller dødbold. Det er ikke så smart. Det er faktisk ulækkert, siger Villiam på ni år.

Annonce

Holder øje med hinanden

Også Mathilde Riis Sidentop har ret godt styr på det hele. Men hun mener efterhånden, at det er svært at finde hoved og hale i det hele.


Eleverne ved godt, at tingene er lidt anderledes. De lever jo på mange måder i deres egen verden, og de er nok bedre end os voksne til at håndtere situationen.

Nadja Lundby, lærer i 3.b


- Man skal jo bare passe på og gøre det, der er sikkert. Men man kan godt komme lidt i tvivl. Så er det rart, vi har hinanden til at minde om, at der skal sprittes af og alt det andet, siger hun og bakkes op af Viktor Hansen.

- Da jeg var i Djurs Sommerland brugte vi mundbind på de store rutsjebaner. Det var fint nok. Så kunne man heller ikke se, om vi skreg. Vi har været gode til at passe på hjemme hos os, så det er faktisk slet ikke svært at starte.

Mathilde Riis Sidentop kan nogle gange godt komme i tvivl om, hvad man må og ikke må. Så hun sørger for at vaske sine hænder grundigt og at holde afstand til andre. Det er bedste at passe på. Foto: Jacob Schultz
Da Viktor Hansen var i Djurs Sommerland brugte han maske på rutsjebanerne. Det var egentlig ok. Hjemme hos ham taler man meget om, at der skal vises hensyn i disse dage. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ikea sætter kurs mod Møgeltønder

Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce