Annonce
Aabenraa

Efter et magert kulturår: Kulturelt Samråd åbner ekstra støtterunde til events

Aabenraa Brass Band var en af modtagerne af støtte i den seneste runde og var blandt dem, der fik gennemført sit planlagte arrangement, en genforeningskoncert med foredrag på Folkehjem 5. november. Den koncert var blevet udsat i foråret. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Det mærkes hos Kulturelt Samråd i Aabenraa Kommune, at det har været et år med færre kulturaktiviteter. Derfor åbner samrådet for ekstra ansøgningsrunde, hvor foreninger kan søge støtte.
Annonce

AABENRAA: Stort set hele året 2020 har været en udfordring for foreninger og andre, der arrangerer koncerter, foredrag, udstillinger, teater og andre events. På grund af corona er meget blevet aflyst, og en del er afviklet med et lavere deltagerantal, end der var budgetteret med.

Det konstaterer Kulturelt Samråd, der er paraplyorganisation for de kulturelle foreninger i Aabenraa Kommune. Derfor åbner samrådet for en ekstra ansøgningsrunde til den pulje af støttemidler, som rådet deler ud til aktiviteter af kulturel art. Fristen er sat til den 10. december, og ansøgningerne vil blive behandlet inden jul.

Hvert år har Kulturelt Samråd en pulje på 350.000 kr., som uddeles efter ansøgninger med frist midt i januar, maj og september. Som forening kan man søge underskudsdækning eller tilskud.

- I Kulturelt Samråd har vi i den grad mærket, at corona har sat kulturaktiviteterne på lavblus. Mange midler, der var blevet bevilliget som underskudsgaranti, er ikke blevet brugt, arrangementet er blevet aflyst, og mange aflyste allerede inden deres indsendte ansøgninger om støtte nåede at blive behandlet. I årets løb bar vi også fået færre ansøgninger end i de foregående år, siger Lars Engraf, der er sekretær for Kulturelt Samråd.

Annonce

Håb for 2021

Konsekvensen er, at der stadig er midler i Kulturelt Samråds pulje.

- Lige nu er kontakttallet for coronasmitten faldende, og det giver et håb for kulturen i 2021. Vi håber, at mange foreninger fortsætter planlægningen af aktiviteter til næste år, og nu har de altså mulighed for at få bevilget et tilskud til aktiviteten. Det kræver blot, at samrådet får en relevant ansøgning, siger Lars Engraf.

Man kan finde ansøgningsskemaet og læse om kriterierne på kommunens hjemmeside ved at søge på ”Kulturelt Samråds Pulje” .

Ved den seneste ansøgningsrunde i september blev der er uddelt ca. 76.000 kr. i tilskud eller underskudsgaranti til 11 forskellige arrangører. Det var en betydeligt mindre sum, end samrådet plejer at uddele. Der blev uddelt penge til Grænselandsudstillingen, Musik på Damms Gård, Nygadehuset, Stampenborg Musik, Aabenraa Kunst- og Musikforening, Teater i Aabenraa, Aabenraa Brass Band, Aabenraa Kunsthandels Venner og Lokalhistorisk Forening for Kliplev Sogn. Men nogle af dem har i oktober og november måttet aflyse arrangementerne.


Vi håber, at mange foreninger fortsætter planlægningen af aktiviteter til næste år, og nu har de altså mulighed for at få bevilliget et tilskud til aktiviteten.

Lars Engraf, sekretær for Kulturelt Samråd
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Annonce