x
Annonce
Indland

Efter første danske coronatilfælde: Pas på med at booke ferien

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Den første dansker, en mand, er smittet med coronavirus. Manden og dennes familie er i hjemmekarantæne.

Hvis du skal booke sommerferie i disse dage, så er det en god idé at tegne en afbestillingsforsikring.

Annonce

Det er meldingen fra en række myndigheder, efter at den første dansker er konstateret smittet med coronavirus.

- Man skal nok vente lidt med at bestille sin sommerferie, siger direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

- I hvert fald, hvis man rejser til nogle af de regioner, hvor der allerede er udbrud, fordi der kan lige pludselig være forhold, der gør, at man ikke skal rejse.

- Det vil være mit råd, og det er også det, jeg selv vil overveje i forhold til min sommerferie, siger Brostrøm.

Selv lande, hvor der endnu ikke er konstateret coronavirus endnu, skal man være påpasselig med.

- Virus respekterer ikke landegrænser, ligesom den ikke respekterer nationaliteter, hudfarver, køn og så videre, siger Brostrøm.

- Så man skal kigge på, om der eksempelvis er bestemte provinser i Thailand, hvor der er lokaliseret udbrud.

- Det kan man også finde inde på Udenrigsministeriets hjemmeside. Er det sådanne steder, man rejser hen, skal man nok vælge noget andet.

- Dette udvikler sig løbende. Bestiller man en rejse allerede nu til juli, så kan det være en helt anden situation senere hen. Både til det bedre eller værre, siger Brostrøm.

Den dansker, der er konstateret smittet med coronavirus, er medarbejder hos TV2. Han er sammen med sin familie blevet sat i karantæne i deres hjem i 14 dage.

Patienten er ikke alvorligt syg. Familien vendte i mandags hjem fra en skiferie i Italien.

Der skal ikke hamstres mundbind i Danmark endnu, siger Brostrøm.

- Men jeg vil anbefale danskerne til at have håndsprit til den næste måneds forbrug, siger han.

Har man symptomer - hoste og feber - efter at have været i lande med coronavirus, så skal man ringe til sin læge eller lægevagten, siger Brostrøm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce