Annonce
Kolding

Efter fald fra skoles tag for en måned siden: Kvæstet pedel er stadig indlagt

Det var her på Kongsbjergskolen i Lunderskov, at den tekniske serviceleder kom alvorligt til skade i arbejdstiden, da han faldt ned fra skolens tag. Foto: Google Street View
Den pedel, der faldt ned fra Kongsbjergskolens tag, er i bedring men er dog stadig indlagt på sygehuset.

Lunderskov: Den tekniske serviceleder på Kongsbjergskolen i Lunderskov, som den 9. december faldt ned fra skolens tag i arbejdstiden og kom slemt til skade, er fortsat indlagt på Kolding Sygehus. Det fortæller skoleleder på Kongsbjergskolen, Wilhelm Hallum.

Den tekniske serviceleder blev hårdt kvæstet ved ulykken, der skete, da han faldt ned fra skolens flade tag, hvor han var i gang med at arbejde.

Wilhelm Hallum fortæller, at medarbejderen efter omstændighederne har det godt, men han ønsker ikke ellers at oplyse nærmere om skaderne. Dog forklarer han, at den tekniske serviceleder, som har været ansat ved Kongsbjergskolen i op mod 20 år, skal igennem et genoptræningsforløb.

I forbindelse med ulykken var Arbejdstilsynet inde over for at vurdere sikkerheden. Arbejdstilsynet har givet et strakspåbud omkring brug af stiger på tage, og Wilhelm Hallum fortæller, at man derfor som udgangspunkt har stoppet med at arbejde på flade tage, og at man lige nu vurderer, hvordan man kan sikre, at de stiger, der bruges er sikret og spændt fast, som de skal.

Kommunens beredskabsplan for håndtering af alvorlige ulykker blev sat i gang ved ulykken, ligesom kommunens krisepsykologberedskab var klar til at bistå ansatte og pårørende efter ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce