Annonce
Tønder

Efter fem måneder: Seniorcentret genåbner til en ny hverdag

Formand for Seniorcentret i Tønder, Broder Brodersen, glæder sig over genåbningen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Mandag den 3. august genåbner SeniorCenter Tønder efter fem måneders total nedlukning på grund af corona-krisen. Genåbningen sker under størst mulig hensyntagen til myndighedernes anbefaling, men en hundred procents garanti mod smitterisikoen tør centerrådets formand ikke give.
Annonce

TØNDER: - Vi har bestræbt os på at lave regler, instrukser og henstillinger, så alle sundhedskrav fra myndighederne er overholdt. Vi har gjort, hvad vi kunne, men en hundred procents garanti kan vi ikke give.

Sådan siger formanden centerrådet for SeniorCentret i Tønder, Broder Brodersen, med henvisning til, at centret efter næsten fem måneders corona-betinget nedlukning nu står til at åbne sine døre. Mandag 3. august inviteres atter inden for i lokalerne i Schweizerhalle på Ribe Landevej.

Omkring 500 besøger hver uge Seniorcentret i Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Genåbningen betyder også nye tider.

- Aktiviteterne vil stort set være de samme, med de begrænsninger, der er en følge af myndighedernes krav om afstand og kravet om 4 kvadratmeter til hver person. Vi kan ikke være så mange personer i vore lokaler, og det vil føre til begrænsninger i størrelsen af de enkelte hold og grupper, ligesom det vil umuliggøre fællessang i større forsamlinger, forklarer Broder Brodersen.

Annonce

Lukket i marts

SeniorCentret i Tønder lukkede faktisk dagen før, statsminister Mette Frederiksen lukkede hele Danmark 11. marts.

- Flere brugere, deriblandt nogle damer med afgørende funktioner i huset, var nervøse og bange. Derfor lukkede vi ned, fortæller Broder Brodersen.Beslutningen om genåbningen er taget efter nøje overvejelser og efter tæt dialog med blandt andet de ansvarlige bag seniorcentret i Skærbæk. I modsætning til Tønder har SEA-centret i Skærbæk kun holdt midlertidigt lukket. Centeret åbnede igen i juni.

- Vi har været i tæt kontakt med dem for at høre, hvordan de har håndteret situationen, lyder det fra Broder Brodersen.

Blandt de nye tiltag, som de ældre i Tønder vil møde på deres center, er ud over fokus på afspritning og hygiejne også, at antallet deltagere på enkelte aktiviteter bliver begrænset.

SeniorCentret

SeniorCentret Tønder havde inden corona-krisen mellem 500 og 600 ugentlige gæster.

Alle der står uden for arbejdsmarkedet er velkommen til at deltage i centrets samvær og aktiviteter.

Centrets drives af et seniorråd og omkring 30 frivillige hjælpere.

Tønder Kommune støtter centret med et årligt tilskud på 117.000 kroner. Cirka halvdelen af disse penge går alene til rengøring.

- Vore onsdags-arrangementer er populære og samler mellem 60 og 90 deltagere. Nu må vi maksimalt være 50, og det betyder, at vi må indføre tilmelding, så vi sikrer os, at vi ikke lukker flere ind, end vi må, lyder det fra centerets formand.

Annonce

Hovedrengøring

Inden centret slår døren op på mandag venter en ekstra omgang hovedrengøring, og så har 10 frivillige meldt sig til løbende at tage sig af afspritning af kontaktflader.

Men selv om der fra centerledelsen side altså er gjort alt, hvad synes muligt for at centrets brugere kan føle sig trygge, så henstiller Broder Brodersen også til, at man tager ansvar for eget helbred.

-  Vi glæder os til at se vore kunder, men hvis man har symptomer som feber, hoste, forkølelse eller problemer med vejrtrækning, beder vi dem blive hjemme, indtil de er symptomfri og har været helt rask i mindst 48 timer, siger han, og henviser i øvrigt til, at personer med et svækket immunforsvar bør drøfte deres deltagelse med egen din læge inden de møder op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce