Annonce
forside

Efter fire års arbejde: Hvidings multibane er næsten i mål

Det glæder både Morten Bøje Jørgensen(tv.) og formand for HIF, Jan Mortensen, at multibanen ved Kultur- og Aktivitetscentret snart er klar efter fire års arbejde. Foto: René Aunsbjerg Fogh

I løbet af foråret forventer Hviding IF og Kultur- og Aktivitetscenter Egebæk-Hviding en indvielse af den multibane, man gennem flere år har arbejdet på at få etableret ved centeret.

Hviding: Rammerne til multibanen i Hviding står færdige med store og små mål, og det eneste, der mangler, før banen officielt kan tages i brug er kunstgræsset.

- Det bliver rigtig godt at komme i mål, for vi har arbejdet på det i fire år, fortæller Jan Mortensen, der er formand for Hviding IF.

Ud over banen bliver der anlagt en løbebane rundt om multibanen, der er opsat forskellige udendørs fitnessredskaber, ligesom den lille eksisterende pannabane også inkluderes i det nye aktivitetsområde.

- Hallen er central i byen, og vi vil gerne have, at byens borgere kommer mere herned. Jo mere man kommer, jo mere bliver man dus med området, og vi tror på, at multibanen kan give en hel masse til den her del af Hviding og gøre området endnu mere attraktivt, siger Jan Mortensen.

Annonce
Morten og Jan håber, at mange børn og unge vil tage multibanen i brug, når den er blevet indviet. Foto: René Aunsbjerg Fogh

En særlig glæde

Der er en række fonde, som har givet penge til Hviding IF, så multibanen kunne realiseres. En af dem er Sydbank Fonden, hvor Morten Bøje Jørgensen, der er filialdirektør for Sydbank i Ribe, modtog ansøgningen fra Hviding IF.

- Det er da en særlig glæde at støtte i mit eget lokalområde, men Sydbank Fonden vil som altid gerne støtte alle steder, siger han og tilføjer, at han og Jan Mortensen faktisk i samarbejde sporede sig ind på, at pengene skulle gå til multibanen.

- Det er faktisk lidt sjovt, at det blev en multibane, som Sydbank Fonden endte med at give penge til. Jan søgte nemlig i sin tid om penge til noget helt andet, og efterfølgende kom vi til at snakke om, at det kunne være godt med en multibane i byen, og så var vi hurtigt enige om, at det lød meget mere spændende, siger Morten Bøje Jørgensen, der sammen med Jan Mortensen forklarer, at det alt efter vind og vejr ventes, at kunstgræsset kan lægges i næste uge, og derfor kan multibanen officielt indvies inden for de kommende par måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce