Annonce
Esbjerg Energy

Efter fire sejre i fire indbyrdes kampe: Aalborg ligger bare godt til os, mener Rasmus Bjerrum

Rasmus Bjerrum og Esbjerg Energy behøver ikke kigge så nervøst over skulderen, når Aalborg kommer på besøg. Foto: Jacob Schultz
Fire sejre i lige så mange kampe mod Aalborg er ikke helt tilfældigt, mener den dobbelte målscorer fra fredagens kamp, Rasmus Bjerrum. Han ser søndagens kamp mod nordjyderne som vigtigere i liga-sammenhæng end som optakt til Final4.
Annonce

At Esbjerg Energy endnu ikke har prøvet at tabe til Odense og Herlev i denne sæson giver god mening, der er trods alt pænt stor forskel på kvalitet.

Men at Aalborg i fire forsøg endnu ikke har fået ram på vestjyderne, er alligevel lidt af en overraskelse. Inden fredagens indbyrdes kamp i det nordjyske var de to hold helt lige på pointtavlen på en delt andenplads – det blev der lavet om på med Esbjerg Energys 4-2-sejr. Altså den fjerde vestjyske sejr af fire mulige, og måske er det slet ikke så mystisk, som det ser ud til, forklarer den dobbelte målscorer fra fredagens kamp, Rasmus Bjerrum.

- Der er bare nogle hold, man ligger bedre til end andre, og Aalborg ligger godt til os, hvor vi eksempelvis har det langt sværere mod Rungsted.

- Men hvad er det, der gør, at det passer jer godt at spille mod Aalborg?

- Det har noget med spillestilen at gøre. Hvor vi spiller rimeligt simpelt og direkte og altid stoler på, at vi nok skal skabe chancer, fordi vi har så mange gode offensive spillere, vil de måske gerne spille lidt mere smart ishockey og hele tiden søge endnu en aflevering, inden de afslutter.

- Når I tager til Aalborg sådan en fredag aften, er I så sikre på, at det nok skal gå, fordi I helt åbenlyst har krammet på dem?

- Jeg vil ikke sige, at vi er sikre på at vinde, for Aalborg er altså et rigtigt hold, men vi tager da derop med en god fornemmelse og en god følelse i kroppen.

 – Kan man mærke på Aalborgs spillere, at I har overtaget – altså på den måde, at de resignerer, når de møder modgang mod jer og ser ud til at tænke ”åh nej, nu ikke igen”?

- Det synes jeg ikke. Aalborg er så godt et hold, at man aldrig kan slappe af. Når vi møder Odense eller Herlev, kan den første eller de to første perioder godt være tætte, men når de så kommer bagud med to eller tre mål, punkterer ballonen. Sådan er det ikke mod Aalborg.

- I har som nævnt sat jer på andenpladsen alene med sejren fredag, betyder det også, at I er kommet jer over tabet af Adam Cracknell?

- Det synes jeg. Nu er jeg ikke så meget for at snakke om spillere, der ikke er her, men du har da ret i, at han efterlod et hul, fordi han var så dygtig, men jeg synes, andre har taget over. Internt bruger vi slet ingen tid på at snakke om ham, for han er jo væk, og det sker hele tiden i hockeyverdenen, spillere kommer og går. Jeg er sikker på, at når Jordan (Smotherman, red.) bliver klar, bliver det endnu bedre.

- I spiller søndag endnu en gang mod Aalborg. Er det ekstra vigtigt også at vinde den kamp, så I helt sikkert har det mentale overtag inden næste fredags semifinale i Final4?

- Sådan tænker jeg ikke. Jeg tror faktisk, at selv om vi skulle tabe søndag, vil vi stadig tage til Aalborg på fredag med fornemmelsen af, at vi godt kan vinde og spille os i finalen. Men kampen søndag er for mig langt vigtigere i forhold til stillingen, for hvis vi kan slå dem igen, har vi skabt et hul ned til nummer tre på seks point, og det vil være vigtigt. Final4 er vigtig, men for mig er det også vigtigt, at vi ender i top-to i ligaen.

Kampen Esbjerg Energy-Aalborg spilles søndag 15.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce