Annonce
Kolding

Efter flere år med pladsmangel: Gymnasium bygger ud og får mere plads

Munkensdam Gymnasium udvider,. Foto: Søren Gylling
På Munkensdam Gymnasium har der i flere år været mangel på plads. Men nu er man gået i gang med en udvidelse af skolen.
Annonce

Kolding: I efterhånden en del år har der været mangel på plads på Munkensdam Gymnasium i Kolding, og derfor har man jævnligt måttet tage lidt kreative løsninger i brug for at have plads nok til alle elever og medarbejdere i dagligdagen.

Men nu lysner det i horisonten, for skolen har nemlig sat gang i en udvidelse af gymnasiet, og efter planen er udbygningen færdig og klar til at blive taget i brug hen imod maj eller juni næste år.

Rektor for Munkensdam Gymnasium, Per Møller, oplyser, at tilbygningen er 500 kvadratmeter stor og kommer til at indeholde fire nye klasseværelser. Prisen for udvidelsen er omkring 13 millioner kroner.

Han forklarer endvidere, at det i dag ofte er et irritationsmoment med den manglende plads til medarbejderne og de cirka 900 elever.


Eleverne får færre skift mellem klasseværelserne. De skal ikke længere kostes så meget rundt.

Per Møller, gymnasierektor


- Der er meget lidt at tage af, når vi er så mange. I næste uge kommer der elever i brobygning på gymnasiet, og der er vi nødt til at flytte noget af den almindelige undervisning ind i nogle mødelokaler, fortæller Per Møller.

Annonce

Skal ikke kostes rundt

For at få hverdagen til at hænge sammen pladsmæssigt bruger man i dag de forhåndenværende søms princip, peger Per Møller på og inddrager af og til mødelokaler til for eksempel at huse mindre sproghold. En del af sprogundervisningen kan også nogle gange foregå i naturvidenskabslokalerne, ligesom undervisning i fysik eller kemi kan foregå i almindelige klasselokaler, hvis der ikke skal laves forsøg.

- Men nu får vi efter moden overvejelse og efter at have kigget i demografien for de kommende år en tiltrængt kvadratmeterforøgelse, siger rektoren.

Når udvidelsen er færdig, betyder det helt konkret, at der bliver større chance for, at flere elever kan få et stam-klasselokale,hvor de hører til, og at eleverne ikke i så høj grad som i dag skal bevæge sig rundt på skolen mellem de forskellige lektioner.

- Der bliver en større fleksibilitet, og eleverne får færre skift mellem klasseværelserne. De skal ikke længere kostes så meget rundt, siger Per Møller.

Munkensdam Gymnasium optager normalt 10 1.g-klasser hvert år. Men flere gang har det udvalg, der fordeler ansøgerne til gymnasierne, besluttet at Munkensdam Gymnasium skulle optage hele 11 1.g-klasser, og det gav et ekstra stort pres på skolens lokaler. Det skete blandt andet i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce