Annonce
Kolding

Efter flere år på lager er der nu tre, som vil overtage lysskulptur

Kolding Kommune har tilsyneladende succes med at gøre endnu et forsøg på at finde et lokalt hjem til værket, der ikke har været udstillet siden 2008. Her ses lysskulpturen, mens det endnu hang offentligt fremme på Kolding Bibliotek. Foto: Statens Kunstfond

Gennem flere år har Kolding Kommune forsøgt at afsætte en lysskulptur, som før hang på det gamle Kolding Bibliotek. Efter offentliggørelse har tre nu vist interesse for at overtage kunstværket.

Annonce

Kolding: Det har båret frugt, at Kolding Kommune er gået ud i offentligheden med sit ønske om at få afsat en lysskulptur, som gennem mange år har stået opmagasineret på et lager på Dalbygaard.

Siden JydskeVestkysten først bragte historien om lysskulpturen på jv.dk har Kolding Kommune fået tre seriøse henvendelser om at overtage skulpturen.

- Henvendelserne er alle tre lokale, og det glæder os meget, for vi vil rigtig gerne beholde lysskulpturen i lokalområdet, for den er jo oprindeligt skabt til at skulle hænge på Kolding Bibliotek, siger Rikke Winther Revsholm, der er chef for kulturforvaltningen.

Hun kan ikke sætte navn på de interesserede, men der er både virksomheder og institutioner i blandt.

- Nu har vi allerede nogen interesserede, og der kan komme flere endnu. Så næste skridt bliver, at vi tager kontakt til en konservator for at fået overslag over, hvad det vil koste at få renoveret værket, og hvad man må forvente af udgifter til at få det monteret. Herefter kan vi gå i dialog med dem, som har vist interesse for at overtage værket, siger Rikke Winther Revsholm.

Lysskulpturen

Skulpturen består af 48 firkantede stålrør af ca. 60x60 cm. og med varierende dybde fra 50-175 cm. med skråt afskårne kanter og samlet, så der er de størst mulige refleksionsflader i forhold til indkigget. Alle rør er malet indvendigt og poleret udvendigt, så der opstår spejlinger.

Lysinstallationen er lavet specifikt til loftet i det tidligere bibliotek.

Værket er støttet af Statens Kunstfond, som har oplyst, at Kolding Kommune har bemyndigelse til at afgøre, hvad der skal ske med værket.

William Soya (1927-1994), dansk billedkunstner, autodidakt.

Annonce

Punktum i 2019?

Dermed kan der komme et punktum i 2019 på en sag, der har mange år på bagen efterhånden. Lysværket, som er skabt af kunstneren William Soya specielt til Kolding Bibliotek, blev taget ned, da biblioteket flyttede til Banegårdspladsen og bygningen blev overtaget af Mungo Park Kolding.Siden år 2008 har værket været opbevaret på Dalbygaard, mens Kolding Kommune forgæves har forsøgt at afhænde værket til andre kommunale institutioner.

De mange afvisninger - typisk begrundet i omkostningerne til renovering og montering - fik for nylig kulturudvalget til at beslutte, at man ville gå ud i en bredere kreds og tilbyde værket. Om beslutningen sagde kulturudvalgets formand, Jesper Elkjær (R), til JydskeVestkysten:

- Det vil være lidt ærgerligt helt at måtte opgive værket, fordi det er skabt specielt til Kolding, og det er lavet af en anerkendt kunstner.

Kulturudvalgets alternativ har været at gå i dialog med Lyngby-Taarbæk Kommune, som William Soya havde forbindelse til, da han midt i 1950'erne byggede eget hus i kunstnerbyen Hjortekær i Lyngby. En sidste udvej har været helt at bortskaffe værket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce