Annonce
Kolding

Efter flere års tilløb: 60 boliger på vej i skøn natur

Det er her indenfor den stiplede linje, at byggeriet at de 60 lejeboliger vil skyde op. De nuværende bygninger, som engang var en børstefabrik, bliver raget ned. Kort: Kolding Kommune
Projektudvikler Kresten Finneman Viuf regner med, at de første 20 boliger står klar til indflytning i påsken 2022. Nu går lokalplanarbejdet for byggeriet endelig i gang.
Annonce

Kolding: Efter flere års tilløb kan projektudvikler Kresten Finnemann Viuf fra Kolding nu øjne startskuddet for et stor byggeri med 60 lejeboliger med udsigt og umiddelbar adgang til skøn natur i det østligste Nr. Bjert.

Det er vejadgangen til boligområdet, det har været udfordringen at finde en løsning på, fordi den nuværende vej ind til det længe planlagte boligområde løber hen over arealer, som tilhører tre private ejendomme. Og ejerne af disse ejendomme vil bare ikke være med til at udvide vejen, som blev anlagt i 1940'erne ind til den længst lukkede børstefabrik, sådan som det er nødvendigt for at betjene boligerne.

- Men nu er der fundet en løsning, som politiet synes er fin, så nu kan projektet komme videre, når bygherren har fået en aftale med ejeren af den jord, den nye vejforbindelse skal ligge på, siger formand Birgitte Kragh (V) fra byrådets plan-, bolig- og miljøudvalg. Udvalget har på den baggrund netop bedt by- og udviklingsforvaltningen om at gå i gang med at lave et lokalplanforslag, som skal bane vej for projektet.

Annonce

Bæredygtigt

Helt konkret bliver vejadgangen ind til området placeret med en tilslutning fra Nr. Bjertvej tættere på det skarpe svinge lige øst for Nr. Bjert, men det går altså trafikmæssigt an - også selvom projektet er udvidet fra 42 til 60 boliger, siden det blev lanceret senest i 2017. Vejløsningen kræver dog, at der udføres en del jordarbejde.

Kresten Finnemann Viuf glæder sig over, at planarbejdet nu endelig kan gå i gang, og han forventer, at de første 20 boliger er klar til indflytning i foråret 2022.


Det er gået hurtigere, end jeg havde forventet. Det må jeg indrømme. Men folk kan forstå casen. Det giver mening at bygge lejeboliger til under 10.000 kroner om måneden.

Peter B. Møller, adm. dir, Protica


Han forklarer, at der bliver tale om et byggeri i to etagers højde med 30 boliger i stueplan og 30 boliger på 1. sal - dog bygges der med fri kælder og derfor i tre etager i den del af bebyggelsen, som rummer i alt 16 lejligheder og ligger på skråningen nedenfor den gamle børstefabrik. Bygningerne opføres i tegl i forskellige varme jordnuancer - og desuden kommer der fælleshus og gæsteboliger.

- Og vi vil bygge et meget bæredygtigt byggeri bl.a. med jordvarme og solceller, og vi vil anlægge en sti ned til området foran, hvor der skal være bænke og grillpladser, fortæller han og oplyser, at der er stor interesse for projektet.

- Der findes stort set ingen fire værelses boliger til leje i Nr. Bjert i dag, tilføjer han.

Annonce

Stor interesse

Kristen Finnemann Viuf samarbejder om projektet med Protica, der i øjeblikket udbyder det i investeringsøjemed. Projektsummen for de første 20 boliger er angivet til cirka 40 millioner kroner.

Administrerende direktør hos Protica, Peter B. Møller, fortæller, at 70 procent af aktierne i første etape er solgt.

- Det er gået hurtigere, end jeg havde forventet. Det må jeg indrømme. Men folk kan forstå casen. Det giver mening at bygge lejeboliger til under 10.000 kroner om måneden i en god by og en god bydel, og projektet ligger jo bare rigtig smukt,  siger Peter B. Møller.

Nr. Bjert-boligerne er Proticas første projekt i Kolding, og før det kan realiseres, skal den kommende lokalplan i offentlig høring og godkendes af Kolding Byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce