Annonce
Varde

Efter flere årtiers venten får Tistrup nu sin bro over banen

Nætterne mellem den 14. og 16. august løfter en kran brobjælkerne på plads. Foto: Henrik Reintoft
Nætterne mellem den 14. og 16. august løfter en kran brobjælkerne på plads over jernbanen ved Tistrup. Vej og bro forventes klar til brug i begyndelse af november.

Tistrup: Siden april har entreprenørerne Svend B. Thomsen og Kaj Beck gjort klar til en bro ved omfartsvej omkring Tistrup.

En gave som byen har skreget på i tre årtier. En gave i form af en bro over jernbanen fra Thyrasvej og over til Yderikvej.

Hidtil har både lastbiler og landbrugsmaskiner skullet køre en omvej på mindst ti kilometer over Gårde eller Sig, da den nuværende viadukt ud til Hornevej er alt for lav og smal.

Men den nye bro over jernbanen vil den tunge trafik få lettere adgang fra Horne til Tistrup, der i forhold til sin størrelse har mange store virksomheder.

Civilingeniør Mille Grarup fra Varde Kommune er projektleder på brobyggeriet. Hun oplyser, at alt går efter tidsplanen, ligesom budgettet på 13,4 millioner kroner holder.

Annonce
Det er til- og afkørsel til broen via Thyrasvej og her Yderikvej. Her vil der i fremtiden kommen langt mere tung trafik, som også skal forbi Tistrup Anlæg, Tistrup Plejehjem og kommunens nye udstykning med 21 byggegrunde. Foto: Henrik Reintoft

Ikke en ufo

Nætterne mellem den 14. og 16. august skal folk ikke tro, at der er landet en ufo i udkanten af byen. Da vil området ved den afspærrede jernbane være oplyst, når en kran løfter brobjælkerne på plads.

Broen forventes at kunne tages i brug i begyndelsen af november. Og der skal naturligvis holdes en stor indvielsesfest af broen over banen. Det vil ske i et samarbejde med Tistrup Borger- og Erhvervsforening.

Dog er broen ikke helt færdig, det sker først til næste sommer. Årsagen er, at selve det tre centimeter tykke slidbanelag skal lægges under varmere temperaturer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Annonce