Annonce
Nordtyskland

Efter flere angreb på indhegnede fåreflokke må problemulv skydes

Myndighederne i Slesvig-Holsten har allerede udpeget de fagfolk, som får ansvaret for at opspore og dræbe ulven. Modelfoto: Colourbox.

Det slesvig-holstenske miljøministerium tillader jagt på den ulv, der står bag flere angreb på får bag sikrede hegn.

KIEL: Den slesvig-holstenske problemulv er nu frigivet til nedskydning. Beslutningen blev torsdag offentliggjort af delstatens miljøministerium, skriver nyhedsbureauet DPA. Tilladelsen er givet, efter berørte har bedt om at få ulven fjernet. Ministeriet har dog ikke oplyst, hvem der konkret har indgivet ansøgningen.

- Vi har efterprøvet tingene indgående. På den baggrund anser vi beslutningen for nødvendig af hensyn de berørte i lokalområdet. Opgaven er dobbelt vanskelig. Den er nemlig hverken behagelig eller nem, forklarer miljøminister Jan Philipp Albrecht fra De Grønne.

Opgaven er dobbelt vanskelig. Den er nemlig hverken behagelig eller nem.

Miljøminister Jan Philipp Albrecht.

Store skader

Beslutningen er truffet på baggrund af en grundig analyse af såvel juridiske som andre forhold, understreger ministeren.

- Trods de strenge fredningsbestemmelser hersker der i dette tilfælde omstændigheder, hvor der trods omfattende forebyggelse af angreb er sket betydelig, økonomisk skade. Dette retfærdiggør undtagelsesvis en nedskydning af ulven, mener Jan Philipp Albrecht ifølge nyhedsbureauet.

Han henviser også til muligheden for, at ulven kan lære eventuelle efterkommere den uheldige adfærd. Derfor må den væk, inden den eventuelt finder en mage og får unger.

- Sker det, er kan det i sidste ende ende som et problem for accepten af ulve og deres status som fredede, tror Albrecht.

Hanulven stammer oprindelig fra Ulfborg i Danmark. Her kom den til verden i 2017, men er senere søgt over grænsen. Ulven holder til i Pinneberg Amt i den sydlige del af Slesvig-Holsten. Seks gange er der fundet DNA-spor fra ulven i forbindelse med angreb på får, der ellers opholdt sig bag elektriske hegn. I samtlige tilfælde var der tale om hegn, som delstatens myndigheder har godkendt til beskyttelse mod ulveangreb.

I samarbejde med delstatens jægerforbund er der blevet udvalgt en gruppe fagfolk, der skal stå for nedskydningen. Men hverken tilladelsen eller dygtige jægere er nogen garanti for, at dyret også rent faktisk bliver nedlagt.

Annonce

Succes er uvis

- Opgaven er særdeles kompleks. En fjernelse af ulven foregår ikke med et tryk på en knap, betoner Jan Philipp Albrecht.

Jægerforbundet har tidligere anbefalet, at der blev givet en generel tilladelse til at dræbe dyret. Det ville være nemmere at få ram på ulven, hvis den måtte skydes af enhver jæger, som fik den på kornet. Den anbefaling har ministeriet imidlertid ikke fulgt.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce