Annonce
Varde

Efter flere forsinkelser går det store skolebyggeri i Agerbæk nu i gang

Børn dækker kasser med breve, perleplader og andet. Først når multisalen rives ned, vil nogen måske opdage kasserne igen. Foto: Martin Ravn
Onsdag var der første spadestik på skolebyggeriet i Agerbæk. Udvalgsformand var ikke tilfreds med kun et lille spadestik, så han lånte også en større gravemaskine.

Agerbæk: Området ud for den store aula på Agerbæk Skole er allerede omdannet til en stor sandkasse med hegn omkring. I sandet er der flere steder placeret små dannebrogsflag.

Det er en stor dag. Det er fire år siden, det blev besluttet at udbygge skolen. Undervejs er der sket ændringer flere gange, så derfor er det først nu, at byggeriet går i gang.

- Nu skal vi godt i gang med det her byggeri, siger skoleleder Kenneth Bjerre.

- Det er en milepæl, siger udvalgsformand Peder Foldager (V).

Annonce

Børne-kasser i fundamentet

Hver årgang på Agerbæk Skole har samlet en kasse med breve, perleplader og andet.

Det bliver gravet ned, så først når multisalen engang rives ned igen, vil kasserne eventuelt blive fundet.

Pensionister ind på skolen

Blandt de officielle gæster er også Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid, og biblioteksleder Peter Holm Lindgaard. Selvom det oprindeligt kun var meningen at bygge en multisal til blandt andet idrætsundervisning, så er projektet vokset i størrelse siden da. En af de væsentlige ændringer er, at der nu også skal bygges en kombi-bibliotek. Det vil sige en kombination af folkebibliotek og skolebibliotek.

Henvendt til børnene, der næsten alle står med dannebrogsflag, fortæller Peder Foldager, hvad det vil betyde:

- Der kommer måske pensionister om formiddagen og låner en bog og ser, hvordan I går i skole.

Han tilføjer, at også forældrene nu vil få en anden tilknytning til skolen, fordi de også selv kan have et gøremål på stedet.

Legetøj for store drenge

Der bliver taget syv første spadestik. Tre politikere har fået hver en spade, og ligeså har fire børn.

Men så bliver der også lige taget et ottende. Peder Foldager har nemlig fået øje på en stor gravemaskine og får tiltusket sig muligheden for at tage et stort spadestik også.

Bagefter griner han og andre voksne af det og kalder det et "legetøj for store drenge".

- Det eneste problem er, at der ikke skulle være noget hul der, siger Peder Foldager.

Der går da også under ét minut, før hullet bliver dækket til igen. Imens går alle børnene i gang og lærerne i gang med at synge en sang, mens en lastbil læsser et læs sand af på byggepladsen.

Det store skolebyggeri er i gang.

Fire elever får uddelt hver en spade af skoleleder Kenneth Bjerre, så de kan være med til det første spadestik. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding For abonnenter

Se hvad ny havneplan går ud på: Partier har alternativ havnevision klar efter et års hed debat

Annonce