Annonce
Tønder

Efter fodbold-corona i Tønder: Alt personale testet

Alle medarbejdere på Tønder sport- og fritidscenter er for en sikkerheds skyld blevet testet. Genrefoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Personalet i Tønder Sports- og Fritidscenter er alle blevet tilbudt en corona-test. Det sker i kølvandet på, at flere deltagere efter en fodboldlejr i Tønder i weekenden, er testet positiv for covid-19.
Annonce

Tønder: Ledelsen af Tønder Sports- og Fritidscenter har taget konsekvensen af, at en deltager og en leder under en fodboldlejr i Tønder i weekenden, har vist sig at være corona-positive.

- Mine egne medarbejdere, både dem som var på arbejde og dem der ikke var det, bliver - for en sikkerheds skyld og for at berolige - testet. Og så er vi så heldige, at der er en corona-bus i Sæd, så vi skal ikke køre så langt, fortæller Claus Beck, centerleder i Tønder Sports- og Fritidscenter.

Annonce

To testet positiv

Testen af hal-personalet mandag sker som følge af, at en fodboldspiller fra FC Skanderborg blev konstateret smittet med covid-19 efter at være kommet hjem fra fodboldlejren i Tønder i weekenden.

Udover den aktive spiller, er en leder fra FC Skanderborg også konstateret positiv. Lederen var ikke med under stævnet i Tønder, og det vides ikke, hvorvidt den aktive spiller er blevet smittet før eller under stævnet.


Mine egne medarbejdere, både dem som var på arbejde og dem der ikke var det, bliver - for en sikkerheds skyld og for at berolige - testet.

Claus Beck, centerleder


Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at man undersøger hændelsen i Tønder efter helt faste retningslinjer.

- Vi er i gang med kontaktopsporing, og det vil sige at kontakte dem (deltagerne, red.) og booke dem til test på dag 4 og 6, og på den måde få brudt smittekæden, oplyser enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, Torsten Larsen.

Annonce

Ingen særlige forholdsregler

Styrelsen ønsker ikke at kommentere yderligere på hændelsen i Tønder, fordi man ikke udtaler sig om enkeltsager.

Men ifølge Styrelsen for Patient sikkerhed er det generelt sådan, at det altid er sårbart med større arrangementer og forsamlinger.

Det er Sundhedsstyrelsen, der udstikker retningslinjerne for kontaktsporing. Det betyder blandt andet, at man forsøger at kortlægge de involveredes sociale færden inden for de seneste 24 timer ved hjælp af den officielle corona-app ved navn Smitte-stop, der kan downloades gratis, hvor man normalt henter apps.

Den giver besked, hvis man har været tæt på en person, der er testet positiv for coronavirus, og meddeler om myndighedernes anbefalinger, så smittekæden kan stoppes.

I Tønder Sports- og Fritidscenter tager man ikke yderligere forholdsregler, end dem man i forvejen praktiserer med ekstra rengøring og så videre, efter weekendens fodboldstævne.

- Nej, ikke ekstraordinært i forhold til, hvad vi plejer at gøre, siger centerleder Claus Beck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce