Annonce
Haderslev

Efter fodboldfest: Mange vil høre, hvordan Haderslev gjorde

Det var næsten som på den rigtige tribune, da der onsdag aften blev vist pokalfinale på storskærm på Gravene. Selv om folk sad tæt, blev sikkerhedskrav og afstand opfyldt. Foto: Inge Rogat Møller
Herning vil gerne vide, hvordan Haderslev Butikker arrangerede fodboldfest på Gravene onsdag aften. Handelskonsulent er tilfreds. Folk på tribunen sad tæt - men efter reglerne.
Annonce

Haderslev: Storskærmskampen på Gravene i Haderslev onsdag aften har vakt opsigt. Torsdag er handelskonsulent Christian Schulz fra Haderslev Butikker blevet kimet ned af interesserede arrangører, som vil høre, hvordan butikkerne i samarbejde med myndighederne har planlagt arrangementet.

- Jeg er blandt andet blevet ringet op fra Herning, der ville høre, hvordan man kan afholde sådan et arrangement som, det vi gjorde. FC Midtjylland er jo tæt på at blive danske mestre i fodbold om to uger, forklarer Christian Schulz.

- Så jeg har lovet at sende alle ting, blandt andet beskrivelsen af arrangementet og de aftaler, vi indgik med politiet om eksempelvis ensretning i forhold til ind- og udgang, afstandskrav, kontrollører og så videre, fortæller han.

For at få plads til så mange som muligt, havde Haderslev Butikker i samarbejde med Sydbank, som også er hovedarrangøren af pokalturneringen, lejet en tribune. Normalt er der plads til 314 personer på tribunen. Ved onsdagens arrangement fik 200 mulighed for at tage plads og på storskærm se SønderjyskE slå AaB med 2-0.

Annonce

Tribunepladser

- Jeg ved, at nogen mener, at folk sad tæt, men det var afstemt med myndighederne og alle var meget disciplinerede. Afstandskravet var en meter fra næsetip til næsetip, og folk skulle blive siddende. Det gjorde de også, indtil kampen endte, fortæller Christian Schulz, der sammen med sikkerhedsvagterne sørgede for, at alle overholdt de gældende regler.


Jeg ved, at nogen mener, at folk sad tæt, men det var afstemt med myndighederne og alle var meget disciplinerede.

Christian Schulz, handelskonsulent Haderslev Butikker


- Men det begyndte jo at regne ret voldsomt i halvlegen, og så stimlede folk sammen under ølvognens overdækning, så det skulle vi have styr på, lige som vi også skulle have styr på, at folk på tribunen ikke måtte stå og ryge, men skulle gå ned og sætte sig for at ryge.

Christian Schulz er helt generelt meget glad for afviklingen af arrangementet, som 410 deltagere havde købt billet det.

Annonce

Godt samarbejde

- Det var et supergodt samarbejde med rigtig mange. Da der kom en kørestolsbruger, måtte vi skaffe en stol til hans hjælper, og det fik fik i Finns Pølsehus. Haderslev Kommune kom med skraldespande, fordi vi hele tiden skulle sørge for at rydde op og tørre af. Der var også stor forståelse for, at nogle parkeringspladser blev brugt til en lastbil, alt i alt, var det fantastisk.

- Vi ville gerne give folk en stemning og en baggrund, og det synes jeg, vi fik gjort. Rigtig mange bakkede op og viste, at vi er sønderjyder. Så vi fik skabt en god oplevelse i forening, og det var dejligt. Det ved jeg, at mange sætter pris på, siger Christian Schulz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce