Annonce
Varde

Efter forviklinger: Mor til 12-årig dreng med diabetes tager med på lejrskole

Synnøve Almåsstø er glad for løsningen. Hun får mulighed for at behandle sin søns diabetes på Bornholm. Foto: Morten Nielsen

Der har været forviklinger, men Synnøve Almåsstø har nu fået lov til at tage med sin søn til Bornholm, så hun kan behandle hans diabetes. Men det er i øvrigt en svær beslutning.

Annonce

Nørre Nebel: Trådene er nu redt ud, og det er lykkedes for Synnøve Almåsstø fra Lunde at tage med sin 12-årige søn på lejrskole til Bornholm i den anden uge af september. Hun tager med, fordi hun ikke mener, at det er forsvarligt at overlade opgaven med at tjekke blodsukker på sin søn Per Halvor, som lider af svær diabetes, til mennesker uden et særligt kendskab til sygdommen.

Per Halvor Almåsstø går i femte klasse på skolen i Lunde, som hører under Blåbjergskolen. Der har været nogle forviklinger, og Synnøve Almåsstø fik det indtryk, at skolen ikke ville yde støtte på lejrskolen efter en forespørgsel. Hun gik til Varde Kommune, som heller ikke kunne yde støtte, men henviste til skolen.

Det har resulteret et møde med skolen.

- Jeg kan tage med. Jeg får rejse og ophold betalt, siger Synnøve Almåsstø, som er glad for løsningen.

Leder af Blaabjergskolen, Morten Møller Jensen, siger, at der yderligere kommer en støtteperson med for Per Halvor, som lider af svær diabetes og skal have sit blodsukker tjekket - blandt andet om natten.

Debat begyndte på Facebook

Debatten om drengen, der ifølge et svar fra Varde Kommune ikke i første omgang kunne ydes støtte til en lejrskole, begyndte i en lukket gruppe om diabetes på internet.Synnøve Almåsstø stammer oprindelig fra Norge.

Hun driver et firma i Lunde.

Firmaet beskæftiger sig med rengøring af sommerhuse.

Per Halvor skal mærke så lidt som muligt til, at han har sin mor med til at behandle sin diabetes på lejrskolen, siger Synnøve Almåsstø. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Forviklinger

Morten Møller Jensen kan dog ikke genkende forløbet om, at der havde været en henvendelse til skolen, før mødet om en løsning blev aftalt. Han mener, at det må bero på en misforståelse, og at henvendelsen om støtte i hvert fald ikke nåede frem til ham.

- Det er ikke første gang, at vi har en støtteperson med. Det er heller ikke første gang, at vi har forældre med på en lejrskole, siger Morten Møller Jensen.

Han pointerer, at skolen blot følger loven, som den altid har gjort.

Annonce

Svær beslutning

Synnøve Almåsstø oplyser, at det har været en svær beslutning at tage med på lejrskolen.

- Per Halvor har da også nogle betænkeligheder ved at skulle have sin mor med, siger hun.

Hun vil sørge for ikke at tage med på turene under lejrskolen på Bornholm.

- Selvfølgelig skal Per Halvor have mulighed for at være sammen med sine kammerater uden indblanding fra sin mor, siger Synnøve Almåsstø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

90 års fødselsdag: Lisse Vad Hansen

Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce