Annonce
Tønder

Efter forvirring: Forligsaftale tilføjet tre bogstaver og et punktum

Skal Tønder Kommune indgå i et eventuelt destinationssamarbejde med Fanø og Esbjerg kommuner? Spørgsmålet fremgår nu af forligsteksten til næste års budget i Tønder Kommune. I den tidligere version var "eventuelt" gledet ud. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Forligsteksten til budgettet i Tønder Kommune har efter et morgenmøde mandag fået tilføjet tre bogstaver og et punktum i form af et "evt." Bogstaverne er tilføjet til teksten om destinationssamarbejdet mellem Fanø, Tønder og Esbjerg kommuner.
Annonce

TØNDER: Forligsteksten til Tønder Kommunes budget for næste år har nu efter et tidligt mandagsmøde mellem forligsparterne, fået tilføjet tre små bogstaver og et punktum. De tre bogstaver i "evt." synes måske ikke af meget, men det var lige præcis fraværet af de bogstaver, der fredag fik formanden for Rømø Tønder Turistforening, Martin Iversen, til at se rødt.

- Vi er ikke blevet hørt eller inddraget, som det ellers var blevet stillet os i udsigt, sagde Martin Iversen til JydskeVestkysten og tilføjede, at "det var en total devaluering af arbejdet i turistforeningen".

Kritikken blev blandt andet hørt og læst af Liberal Alliances Claus Hansen, der i et læserbrev i lørdagsavisen manede til besindighed. Under overskriften "Rolig nu", redegjorde han for, at årsagen til forvirringen måtte være en fejl eller forglemmelse, så det så ud som, at et destinationssamarbejde mellem Fanø, Tønder og Esbjerg kommuner fremstod som indiskutabelt.

Kompagniskab

Tønder Kommune agter at gå i kompagniskab med Fanø og Esbjerg kommuner om et fælles destinations-samarbejde på turismeområdet. Det har de tre kommuner tilbage i januar i år underskrevet en hensigtserklæring om. Mulighederne sonderes netop nu.

Det nye samarbejde afløser i givet fald det nuværende Destination Sydvestjylland, som Varde Kommune hidtil også var en del af. Men Varde har besluttet at gå sammen med Ringkøbing-Skjern Kommune istedet.

Den nye konstellation udspringer af lov om erhvervsfremme, der blandt andet betyder, at der skal oprettes færre destinations-samarbejder mellem kommunerne på turismeområdet - mellem 15 og 25 på landsplan.

Bugetforliget for 2019 i Tønder Kommune omfatter 28 af kommunalbestyrelsens 31 medlemmer. De enlige politikere fra henholdsvis SF, Enhedslisten og Borgerlisten står uden for forliget.

Annonce

Evt. tilføjet

Mandag morgen blev de manglende bogstaver tilføjet forligsteksten, fortæller gruppeformanden for Slesvigsk Parti.

- De tre bogstaver og et punktum manglede i forligsteksten - det er der nu rettet op på, lyder det kort fra Jørgen Popp Petersen.

Hvorfor teksten i første omgang ikke fremgik af forligsteksten, men af en udsendt pressemeddelelse fra Tønder Kommune, vil Jørgen Popp Petersen ikke gisne om. Til gengæld siger han, at "eventuelt" blev tilføjet til pressemeddelelsen, hvorfor den også skulle have fremgået af forligsteksten. Alt andet ville være absurd.

- Pressemeddelelsen er jo et resumé af teksten til forliget, som Popp Petersen udtrykker det.

Annonce

Forvirring om tekst

Også Liberal Alliances Claus Hansen deltog i mandagens møde mellem forligsparterne. Han udtrykker glæde over, at der nu ikke hersker tvivl om, at Tønder vil arbejde videre med evt. etablering af et destinationssamarbejde (med Esbjerg og Fanø kommuner, red.). Claus Hansen er kortfattet i sin beretning af morgenmødet.

- Jeg er glad for at forligsparterne er enige om, at der skulle tilføjet et evt. til teksten, siger han.

Det var borgmester Henrik Frandsen (V), der havde indkaldt til mødet i erkendelse af, at der herskede forvirring om teksten til punktet.

- Der er åbenbart opstået tvivl om, hvilken ordlyd der er gældende under punktet "erhverv og turisme" i forligsteksten. Det til trods for, at forligsteksten er gennemgået to gange med partierne Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Slesvigsk Parti og Venstre, og en gang med resten, forklarede borgmesteren i JydskeVestkysten mandag.

Annonce

God snak

Henrik Frandsen fortæller, at begrundelsen for at indkalde forligsparterne til mødet var, at skabe klarhed.

- For at komme yderligere diskussion til livs, valgte jeg at indkalde forligskredsen til møde. Det er jo ikke hensigtsmæssigt, hvis der opstår tvivl, men tvivlen er vasket af tavlen nu, siger Henrik Frandsen og tilføjer, at tilføjelsen blev tilføjet efter "en god snak" forligsparterne imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce