Annonce
Kolding

Efter fund af colibakterier i badevand: Også nabostrande tjekkes en ekstra gang

Det kunne godt gå hen at blive strandvejr i denne weekend, og så skal man lige være opmærksom på, at Kolding Kommune fraråder badning ved to af dens strande. Årsagen er for mange E.colibakterier i vandet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Der bliver nu taget nye vandprøver ved de strande i Kolding Kommune, hvor der torsdag blev konstateret for mange E.colibakterier.
Annonce

Kolding: Det er ikke kun på de to strande i Kolding, hvor der torsdag blev konstateret for mange E.colibakterier, at der nu bliver taget ekstra vandprøver.

Også nabostrandene bliver tjekket en ekstra gang, oplyser miljømedarbejder i Kolding Kommune, Lars Hede Hansen.

I højsæsonen bliver der med jævne mellemrum taget vandprøver ved strandene i Kolding Kommune, og torsdag blev det konstateret, at der var for mange E.colibakterier i badevandet ved Teglgården og Mindegården Strand i Hejlsminde og ved Fristrand, der ligger lige nord for Binderup Strand.

Herefter meldte kommunen straks ud, at den fraråder badning ved strandene.


Foreløbig har vi frarådet badning indtil på onsdag, for så er vi sikret, hvis resultatet af prøverne er forsinket.

Lars Hede Hansen


Fredag blev der taget nye prøver ved de nævnte strande, og det samme gør der ved nabostrandene til de to strande med for mange bakterier i vandet. I tilfælde af at det viser sig, at der fortsat er for mange E.colibakterier i vandet, er det nemlig vigtigt at vide, om det har spredt sig til strandene i nærheden, lyder det fra Lars Hede Hansen.

Annonce

Vandprøver skal dyrkes

Der kommer til at gå nogle dage, før kommunens folk har resultatet af de nye vandprøver fra fredag. De skal nemlig først dyrkes, og ifølge miljømedarbejderen har man tidligst et resultat klar mandag ved middagstid.

- Foreløbig har vi frarådet badning indtil på onsdag, for så er vi sikret, hvis resultatet af prøverne er forsinket, siger Lars Hede Hansen.

E.colibakterier

  • E.colibakterier er tarmbakterier, som normalt findes i spildevand fra mennesker eller dyr.
  • Hvis man under badning kommer til at sluge vand med for mange E.colibakterier, kan man risikere at få kvalme, mavepine og diarré.

Spildevandsselskabet Blue Kolding har sammen med kommunen undersøgt årsagen til det for høje bakterieindhold, men man har endnu ikke fundet en årsag.

Der har ikke været konstateret overløb af spildevand fra pumpestationer i nærheden, ligesom der heller ikke har været overløb fra hverken Trappendal Renseanlæg eller Christiansfeld Renseanlæg. Man prøver dog stadig at opspore kilden til forureningen.

Lars Hede Hansen fortæller, at forureningen eventuelt også kan komme fra en septiktank fra en båd, autocamper eller campingvogn eller fra en privat kloak.

Når de berørte strande igen kan benyttes til badning, melder Kolding Kommune det ud via dens hjemmeside og Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette Frederiksen slår fast: De traditionelle julefrokoster kan ikke gennemføres

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce