Annonce
Kolding

Efter fyring af skolechef: Politikere vil droppe ansættelse af nye tjenestemænd

Borgmester Jørn Pedersen (V) vil ligesom Socialdemokratiets gruppeformand Poul Erik Jensen arbejde for, at kommunen kan stoppe med at ansætte nye tjenestemænd i fremtiden. Om det er lovligt skal dog først undersøges. Arkivfoto: Søren Gylling
Politikerne i økonomiudvalget i Kolding skal snart drøfte, om de i fremtiden kan undgå at ansætte tjenestemænd. Venstre og Socialdemokratiet er enige om, at de gerne vil slippe for at ansætte nye tjenestemænd i kommunen.

Kolding: Der skal ikke længere ansættes nye tjenestemænd i Kolding Kommune.

Det mener både borgmester Jørn Pedersen (V) og Socialdemokratiets gruppeformand, Poul Erik Jensen, i forlængelse af fyringen af kommunens 46-årige skolechef, der var ansat som tjenestemand, og som dermed har krav på hvert år fra nu og resten af livet at få udbetalt det beløb, han har opsparet i egenpension, fra Kolding Kommune.

Som omtalt i JydskeVestkysten søndag er det kun, hvis han får nyt job som tjenestemand et andet sted, at Kolding Kommune kan slippe for at udbetale beløbet til ham. Får han et nyt job uden at være ansat som tjenestemand, skal kommunen fortsætte udbetalingen.

- Det er nu engang reglerne. Men når det er sagt, er det klart, at de regler kan vi ikke leve med mere. Vi vil gerne ansætte de bedst egnede, men står det til mig, kommer vi ikke til at ansætte tjenestemænd mere, siger Jørn Pedersen.

Han har derfor sammen med resten af politikerne i økonomiudvalg bedt om at få en sag på et af de kommende møder, hvor mulighederne for at kunne komme udenom nyansættelser af tjenestemænd fremover skal skitseres og drøftes. Om man i Kolding kan lave nye regler, er endnu usikkert.

Annonce

Sagen

  • Skoleområdet i børne- og uddannelsesforvaltningen har gennem længere tid været i vælten på grund af et overforbrug på 29 millioner kroner på centrale konti over de seneste år.
  • Desuden har der været kritik af, at den nu tidligere skolechef og børne- og uddannelsesdirektør, der begge er blevet fyret, har sat nye, dyre initiativer i gang uden at orientere politikerne i børne- og uddannelsesudvalget.
  • Børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele måtte forlade sit job i slutningen af marts, mens skolechef Lars Svenson blev fyret i sidste uge. Den 46-årige nu tidligere skolechef var ansat som tjenestemand og nåede at være ansat i Kolding Kommune i to år. Inden han kom til Kolding, var han skolechef og før det skoleleder i Aabenraa Kommune. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger var han også ansat som tjenestemand der.

Ansøgninger velkomne

- Som det har vist sig, kan vi aldrig have en garanti for, at vi får den rigtige, og jeg må sige, at jeg synes, det er helt uforståeligt, at man kan have en ret høj indbetaling af tjenestemandspension, mens man har andet arbejde, mener Jørn Pedersen.

Han understreger, at tjenestemænd uanset hvad altid vil være velkomne til at søge nyt job i Kolding Kommune.

- Vi vil gerne ansætte tjenestemænd, men det skal være på de ganske almindelige vilkår, som gælder for den stilling, de søger. Det kan for eksempel være som almindelig overenskomstansat eller på kontraktansættelse, siger borgmesteren.

S-gruppeformand enig

Poul Erik Jensen forklarer, at han har samme tilgang til sagen som Jørn Pedersen og mener, at tjenestemandsberegenet "har overlevet sin tid".

- Det er ikke kun os, der bestemmer det her, men vi har en klar interesse i at komme fri af tjenestemandsansættelser. Det er den retning, vi bør gå. Den seneste oplevelse bestyrker os i, at det er den retning, vi skal gå, siger Poul Erik Jensen.

I forbindelse den aktuelle fyring af skolechefen har kommunens HR-afdeling lavet en opgørelse over, hvor mange medarbejdere i Kolding Kommune, der er ansat som tjenestemænd. Den viser, at der for tre år siden var cirka 160 af dem ansat. I dag er tallet faldet til omkring 70, og to tredjedele af dem er over 60 år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce