Annonce
Sport

Efter fyringen: Nu tager John Lammers til Frankrig for at holde ferie

John Lammers har brug for at nulstille hovedet efter fyringen, fortæller han. Arkivfoto: Ole Nielsen
John Lammers troede, at han havde mere kredit i klubben. Det havde han ikke, og nu er han færdig som cheftræner i EfB. Når han har sagt farvel til spillerne på onsdag, tager han til Frankrig for at rense hovedet.

EfB: Han er træt.

John Lammers er godt og grundigt træt, fortæller han få timer efter, at han er blevet fyret i EfB, hvor han fik to og et halvt år som cheftræner.

- Det er to og et halvt år, hvor du bruger hver dag på at tænke på Esbjerg. Hvordan forbedrer vi os, hvordan får vi et bedre hold, hvordan bliver vi bedre?, siger han.

- Nu skal jeg ikke tænke på de ting mere, og det er en underlig følelse. Når jeg arbejder, arbejder jeg med meget pres og meget passion.

Klokken kvart over syv mandag morgen indfandt John Lammers sig på kontoret i EfB. Han fik at vide, at klubben ville foretage nogle ændringer, og det betød, at Lammers blev fritaget for sine opgaver.

Annonce

EfB-trænere gennem 20 år

 • EfB har skiftet træner flittig de sidste 20 år. Her er alle trænere siden årtusindeskiftet.
 • 1997-2002: Viggo Jensen

 • 2002-2005: Ove Pedersen

 • 2006-2008: Troels Bech

 • 2008: Jess Thorup (midlertidig cheftræner)

 • 2009-2011: Ove Pedersen

 • 2011-2013: Jess Thorup

 • 2013-2015: Niels Frederiksen

 • 2015: Michael "Mex" Pedersen (midlertidig)

 • 2015-2016: Jonas Dal

 • 2016: Colin Todd

 • 2016-2017: Lars Lungi Sørensen

 • 2017-2019: John Lammers

 • 2019-: Claus Nørgaard (midlertidig)

 • Kilder: Transfermarkt og Ritzau

Farvel

Med morgenens nyhed ændrede John Lammer's planer for de kommende uger og måneder sig brat. Han havde lavet en plan for, hvad der skulle arbejdes med i den kommende uge, og hvordan der skulle arbejdes med selvtilliden i truppen.

Nu har han i stedet besluttet sig for, at han skal på ferie.

- I slutningen af ugen tager jeg til Frankrig i en uge. Jeg skal gå med mine hunde, være ude, rense hovedet og tænke over, hvad jeg så skal lave. Jeg skal have nulstillet mit hoved og lægge alt det her lidt bag mig, fortæller han.

Inden John Lammers tager af sted for at nulstille, venter dog en hård del af fyringen. Onsdag morgen siger han farvel til spillerne.

- Det er den sværeste del af det her. For jeg har et godt forhold til alle spillerne. Det bliver hårdt, siger hollænderen.

Få dårlige kampe

John Lammers er skuffet over, at han har fået en fyreseddel efter kun ni kampe.

- Jeg var virkelig skuffet. Jeg troede, at jeg havde mere kredit bygget op i den her klub. Hvis du ser på, hvordan klubben var, da jeg kom. Vi rykkede op. Vi fik tredjepladsen sidste år. At de fyrer mig allerede efter ni kampe er skuffende. Jeg havde stor tro på, at vi kunne ændre tingene, fortæller den afskedigede cheftræner.

- Jeg synes stadig, at jeg kan motivere spillerne, og jeg har planen til hvordan.

Men det bliver altså ikke John Lammers, der skal motivere spillerne til de kommende kampe. I første omgang er Claus Nørgaard sat ind på posten, indtil en ny cheftræner er ansat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce