Annonce
Varde

Efter fyringsrunde i efteråret: Nu ansætter slagteri folk igen

Aage Mørch Sørensen i baggrunden er driftsleder, og han ansætter stadig folk. Men nu kun midlertidigt i forbindelse med den kommende grillsæson. Foto: Morten Nielsen

Slagteriet i Ansager er ikke oppe på at udnytte sin kapacitet helt. Men mange er nyansatte, efter der ellers var en fyringsrunde for lidt over et halvt år siden.

Ansager: Sidst i september havde 31 fyrede ansatte på slagteriet Tican i Ansager sidste arbejdsdag. Men allerede nu har slagteriet ansat flere end 15 medarbejdere siden fyringsrunden, og i øjeblikket søger slagteriet efter sommerferieassistance.

- Vi udnytter ikke hele vores kapacitet, men det går fremad, siger fabrikschef i Ansager, Steffen Ahrendsen.

I august bebudede Tican, at slagteriet ville lukke skinke- og baconproduktion i Ansager og flyttede den til Storbritannien. Det kostede de 31 ansatte jobbet. Tilbage i Ansager var der kun 27 ansatte, som nu skulle forsyne det danske marked med pølser og marinerede produkter, efter flytningen af skinkeproduktionen.

- Det var en chance, vi fik for at overleve. Men selv om vi er godt på vej, så er vi ikke mål endnu, når det gælder at få udnyttet kapaciteten i Ansager, siger Steffen Ahrendsen.

Men de 31 fyrede medarbejdere, som stod uden arbejde i august, er for de flestes vedkommende atter i arbejde.

Annonce

Tican

Det er den tyske koncern Tönnies, som ejer Tican.Tican har hovedkontor i Thisted.

Kvalifikationer

- Jeg vil ikke sige, at det er et problem at skaffe folk, siger Steffen Ahrendsen.

Men det er ikke alle ansøgere, der kan bruges. For eksempel skal man kunne dansk på et vist niveau for at arbejde på virksomheden, idet medarbejderne selv sørger for afmærkning af kødet i arbejdsprocessen.

Nogle foretrækker nyt job

Otto Uhd er tillidsmand for cirka 40 ansatte under fagforeningen for slagteriarbejdere, NNF. Det glæder ham, at fabrikken har gode chancer for at overleve.

- Det glæder mig også, at ledelsen ansætter efter kvalifikationer. Det betyder, at østarbejdere ikke bare lige kan få et job ved at banke på porten, med mindre de har nogle danskkundskaber. Det ville skulle trække for hårdt for os, der kan dansk, siger Otto Uhd.

Tillidsmanden oplyser, at de fleste af de fyrede har fået job igen, og mindst fem er tilbudt ansættelse på Tican, men har afslået, fordi de foretrækker at blive i deres nye job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce