Annonce
Varde

Efter fyringsrunde i efteråret: Nu ansætter slagteri folk igen

Aage Mørch Sørensen i baggrunden er driftsleder, og han ansætter stadig folk. Men nu kun midlertidigt i forbindelse med den kommende grillsæson. Foto: Morten Nielsen

Slagteriet i Ansager er ikke oppe på at udnytte sin kapacitet helt. Men mange er nyansatte, efter der ellers var en fyringsrunde for lidt over et halvt år siden.

Annonce

Ansager: Sidst i september havde 31 fyrede ansatte på slagteriet Tican i Ansager sidste arbejdsdag. Men allerede nu har slagteriet ansat flere end 15 medarbejdere siden fyringsrunden, og i øjeblikket søger slagteriet efter sommerferieassistance.

- Vi udnytter ikke hele vores kapacitet, men det går fremad, siger fabrikschef i Ansager, Steffen Ahrendsen.

I august bebudede Tican, at slagteriet ville lukke skinke- og baconproduktion i Ansager og flyttede den til Storbritannien. Det kostede de 31 ansatte jobbet. Tilbage i Ansager var der kun 27 ansatte, som nu skulle forsyne det danske marked med pølser og marinerede produkter, efter flytningen af skinkeproduktionen.

- Det var en chance, vi fik for at overleve. Men selv om vi er godt på vej, så er vi ikke mål endnu, når det gælder at få udnyttet kapaciteten i Ansager, siger Steffen Ahrendsen.

Men de 31 fyrede medarbejdere, som stod uden arbejde i august, er for de flestes vedkommende atter i arbejde.

Tican

Det er den tyske koncern Tönnies, som ejer Tican.Tican har hovedkontor i Thisted.

Annonce

Kvalifikationer

- Jeg vil ikke sige, at det er et problem at skaffe folk, siger Steffen Ahrendsen.

Men det er ikke alle ansøgere, der kan bruges. For eksempel skal man kunne dansk på et vist niveau for at arbejde på virksomheden, idet medarbejderne selv sørger for afmærkning af kødet i arbejdsprocessen.

Annonce

Nogle foretrækker nyt job

Otto Uhd er tillidsmand for cirka 40 ansatte under fagforeningen for slagteriarbejdere, NNF. Det glæder ham, at fabrikken har gode chancer for at overleve.

- Det glæder mig også, at ledelsen ansætter efter kvalifikationer. Det betyder, at østarbejdere ikke bare lige kan få et job ved at banke på porten, med mindre de har nogle danskkundskaber. Det ville skulle trække for hårdt for os, der kan dansk, siger Otto Uhd.

Tillidsmanden oplyser, at de fleste af de fyrede har fået job igen, og mindst fem er tilbudt ansættelse på Tican, men har afslået, fordi de foretrækker at blive i deres nye job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce