Annonce
Esbjerg

Efter gennemgribende renovering af historisk hovedbygning: To nye tøjbutikker åbnet i Ribe

Den gamle bygnings nye ejer Keld Vestergaard har hentet hjælp til indretningen af de nye butikker hos boligstylist Bodil Forsberg. Foto: Annett Bruhn
Ribe Jernstøberiets historiske hovedbygning har fået nyt liv efter en gennemgribende renovering. Lørdag formiddag kunne MR & Fröken for første gang byde kunderne velkommen i nye fælles rammer i Saltgade.

Ribe: Selvom det blev uden snoreklip, musik og fest i gaden på grund af corona, mødte kunderne talstærkt op, da Ribes nye to-i-en tøjbutik MR & Fröken åbnede lørdag formiddag. Det skete i Jernstøberiets gamle hovedbygning i Saltgade.

Den historiske bygning fra 1848 er blevet opkøbt af Keld Vestergaard, indehaver af to tøjbutikker, som han nu har flyttet sammen i de nye rammer.

- Begge butikker lå oprindeligt længere nede ad Saltgade, og det virkede som et sats at rykke dem længere væk fra bykernen, men der var jo tale om historiske og ganske unikke lokaler. Det kunne jeg ikke stå for, og det virker som om, at der er rigtig mange i lokalområdet, der sætter pris på, at der er kommet nyt liv i den gamle hovedbygning. Opbakningen er overvældende, siger Keld Vestergaard.

Annonce

Det virker som om, at der er rigtig mange i lokalområdet, der sætter pris på, at der er kommet nyt liv i den gamle hovedbygning. Opbakningen er overvældende

Keld Vestergaard, indehaver af Mr & Fröken

Gamle malerier og radiatorer

Fröken har fået plads i den gamle hovedbygnings højre længe, mens MR er placeret i den venstre. Bagerst i den t-formede bygning har man indrettet en outlet-afdeling, mens jakkesættene har fået plads på førstesalen.

- Indretningen er sket med stor respekt for lokalernes historie og med inspiration fra særligt 30’erne og 40’erne, fortæller Keld Vestergaard.

Han har fået hjælp fra boligstylist Bodil Forsberg, og hun har blandt andet ladet sig inspirere af møblementet i frøken Obbekærs bolig.

- Jeg har arbejdet som boligstylist i 18 år, og selvom jeg har arbejdet med historiske rammer tidligere, så har jeg aldrig haft en opgave som denne. Det har været enormt vigtigt for os at være tro mod husets historie, så vi har arbejdet meget med tunge og klassiske møbler i de to længer, mens midten af butikken er indrettet med mere rå og industrielle materialer som en hyldest til den gamle fabrik, forklarer Bodil Forsberg.

Hun har for eksempel specialdesignet en række hylder i samme stil og udformning som en radiatoroverfalde, mens prøverummene er indrettet med gamle kontordøre. Væggene i butikken er desuden prydet med en række gamle malerier fra Obbekær-lejligheden.

Yderligere renovering følger

Foruden butikkerne kommer den historiske bygning også til at rumme en række lejligheder, men det vil kræve yderligere renovering og kapital at realisere.

- Denne renovering er det største projekt, jeg nogensinde har kastet mig ud i. Det gælder ikke mindst økonomisk. Begge butikker har tabt omsætning forud for flytningen på grund af corona-situationen, og det har presset os. Derfor bliver en del af de sidste renoveringer også udskudt, fortæller Keld Vestergaard.

Hans førsteprioritet er Obbekær-lejligheden ved siden af hovedhuset, som på sigt skal kunne lejes ud. Derefter følger renovering og indretning af yderligere to lejligheder på kvisten.

- Men det bliver nok først om et par år, at det kan lade sig gøre, siger Keld Vestergaard.

Opbakningen til Ribes nye tøjbutikker var stor på åbningsdagen. Det væltede ind med kunder i selvsamme øjeblik, dørene blev slået op og mange benyttede lejlighed til at lykønske den trætte men stolte ejer med den store istandsættelse og åbning. Foto: Annett Bruhn
Selvom den gamle hovedbygning er fyldt til randen med den nyeste mode inden for tøj og tekstil, så har man i indretningen valgt en mere klassisk stil i respekt for de historiske rammer. Væggene prydes blandt andet af gamle malerier og portrætter af hr og fru Obbekær. Foto: Anettt Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce