Annonce
Sønderborg

Efter grænselukning: Superbrugs oplever boom i salg af øl og vin

SuperBrugsen i Gråsten har fået ekstra travlt siden grænselukningen i marts. Arkivfoto: Timo Battefeld
SuperBrugsen i Gråsten har øget omsætningen markant siden grænselukningen. Især salget af typiske grænsevarer er i voldsom vækst.
Annonce

Gråsten: SuperBrugsen i Ulsnæs Centret har fået mere travlt siden grænselukningen. Gennemsnitligt har omsætningen fra uge 11 til 18 ligget 256.000 kroner over sidste år, hvilket svarer til 1,15 millioner kroner mere om måneden.

- Jeg har siddet og regnet lidt på betydningen af, at ”danskerne” ikke kan støtte vores tyske kollegaer i denne covid-9 tid. Det viser, at bare i vores lille butik kunne vi ansætte yderligere fem medarbejdere, forklarer uddeler Jesper Thomsen.

Salget er stigende på en række varegrupper men især de typiske grænsevarer skiller sig ud. Vinsalget er nu ugentligt vokset mere 50.000 kroner og ølsalget omkring 34.000 kroner i forhold til samme periode i 2019.

- Så hvis vi tænker på landsplan, er det helt vildt, hvad staten går glip af i moms, skatter og ikke mindst nedbringelse af CO2. Alt dette kunne staten lægge i kassen blot ved at fjerne panten, lyder det fra Jesper Thomsen.

Salget af fersk kød er vokset med næsten 50.000 kroner om ugen, mens det øget omkring 30.000 kroner på både konfekture men også grøntsager.

Jeg har siddet og regnet lidt på betydningen af, at ”danskerne” ikke kan støtte vores tyske kollegaer i denne covid-9 tid. Det viser, at bare i vores lille butik kunne vi ansætte yderligere fem medarbejdere

Jesper Thomsen, uddeler i SuperBrugsen Gråsten

Annonce

Langt fra den eneste

Kvickly Sønderborg, brugserne og de Fakta, som hører under Brugsen for Als og Sundeved, mærker også en tydelig fremgang i de varer, som tidligere trak sønderjyderne til grænsebutikkerne.

Stigningen i salget af øl, vand og vin har her været på omkring 20 procent. Hos Føtex i Sønderborg er salget steget mellem 15 og 20 procent på vand, vin og øl.

At coronaen har sat grænsehandlen på standby og sendt salget af øl, sodavand, vin og slik retur til Danmark, fremgår også tydeligt af en undersøgelse blandt De Samvirke Købmænds butikker i region Syddanmark.

Siden Danmark lukkede sin grænser til Tyskland midt i marts, har danskerne fået nye indkøbsvaner. Ikke bare handler de mere lokalt. Kunderne køber også flere af de varer, som de normalt henter syd for grænsen.

I region Syddanmark er der i april hos købmændene for eksempel solgt 25 procent mere vin, 23 procent mere øl og 20 procent mere sodavand, mens den samlede omsætning er vokset med otte procent.

Det er endnu uafklaret, hvornår den danske grænse genåbner igen.

Brugsuddeler Jesper Thomsen oplever især øget salg af øl, vin og fersk kød. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Sådan leder politiet efter Jørgen: - Vi kan ikke få for meget information

Annonce