Annonce
Kolding

Efter grov joke: DF-top tager afstand fra lokalformand

Lokalformanden for DF i Kolding, Gunner Nielsen, er kommet i modvind hos partitoppen efter, at han i et facebook-opslag sammenlignede udlændinge med hunde.

Toppen i Dansk Folkeparti tager afstand fra den lokale DF-formand i Kolding, Gunner Nielsen, efter hans joke på Facebook, hvor han sammenligner udlændinge med hunde.

Annonce

Kolding: Der er ingen støtte og opbakning at hente hos partitoppen for lokalformanden for Dansk Folkeparti i Kolding, Gunner Nielsen.

Han er kommet i vælten efter, han i mandags lavede et opslag på Facebook, hvor han i en joke sammenlignede udlændinge med hunde og kaldte begge to for b.la. dovne, arbejdsløse og uden evne til at snakke dansk.

JydskeVestkysten forsøgte onsdag at få Gunner Nielsen til at uddybe sine holdninger, men det ønskede han ikke, og kort efter slettede han sit opslag.

Partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm Nielsen, har også talt i telefon med Gunner Nielsen og har indskærpet, at partitoppen ikke tolererer nogen gentagelser.

- Det er på ingen måde noget, vi billiger, og derfor er det godt, han har taget opslaget af. For selvfølgelig kan man ikke lave sådan en sammenligning. Men det er en mand, vi normalt aldrig har nogen problemer med.

Han er ikke et tilfældigt partimedlem men formand for en stor partiforening, Hvad mener du om, at han laver sådan et opslag?

- Det er dybt beklageligt. Men vi kan ikke gøre noget ved det. Hovedsagen er, at han har taget det af og har beklaget overfor os.

Det skrev Gunner Nielsen

Det skrev Gunner Nielsen i sit opslag:Endelig lykkes det.... Her til formiddag, gik jeg op på kommunen for at tilmelde mine hunde til kontanthjælp. Først sagde socialrådgiveren, at hunde IKKE kan få kontanthjælp. Så måtte jeg forklare hende, at mine hunde er blandede racer, arbejdsløse, dovne og kan ikke et ord dansk. De har ingen ide om hvem deres far er, eller hvor de kommer fra og kender ikke selv deres alder. De forventer at jeg skal fodre på dem, give dem husly og gratis medicinsk behandling. Så tog hun sit regelsæt frem for at se hvad der skulle til, for at være kvalificeret til kontanthjælp. Jeg får min første check den 1.

Sent mandag aften lagde Gunner Nielsen dette opslag op på facebook. Efter at JydskeVestkystens journalist onsdag talte med en yderst fåmælt Gunner Nielsen i telefonen, blev opslaget fjernet.
Annonce

Ingen konsekvenser

Får det nogen konsekvenser?

- Nej, det gør det ikke på nuværende tidspunkt. Vi håber ikke, det gentager sig. Nogle kommer til at dumme sig. Så beklager de og får det fjernet, og så gentager det sig ikke. Jeg tror, han har lært af det.

Er teksten i opslaget udtryk for den holdning, der er til udlændinge i partiet?

- Overhovedet ikke. Jeg er også sikker på, at ved nærmere eftertanke er det ikke noget, han giver udtryk for normalt. Vi har aldrig hørt ham udtale sig negativt om udlændinge. Han er en hyggelig og gemytlig fyr, der aldrig før har givet udtryk for noget racistisk eller rabiat.

Synes du, hans opslag er racistisk og rabiat?

- Det er en meget dårlig sammenligning, som man selvfølgelig ikke skal gøre. Jeg vil ikke sige, at der er noget racistisk i det. Men man skal aldrig sammenligne mennesker med hunde.

JydskeVestkysten ville også gerne have haft en kommentar til sagen fra DF's gruppeformand i byrådet, Søren Rasmussen. Men trods gentagne henvendelser til ham onsdag og torsdag er han ikke vendt tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce