Annonce
Aabenraa

Efter hårdt coronaår: Kinorama skrinlægger planer om udvidelse

I 2019 kunne Per Matthiesen se frem til store film som "Frost 2" i Kinorama Aabenraa og Sønderborg. I år er nogle af de store film gået direkte på streaming, og sammen med nedlukningen i foråret og de nuværende restriktioner koster det gæster i den lokale biograf. Foto: Timo Battefeld
Coronapandemien betyder nedgang i solgte billetter og ingen indtjening i Kinorama. Derfor skrinlægges planerne om en udvidelse i Aabenraa indtil videre.

Aabenraa: Film skal ses i biografen.

Sådan lød det gamle slogan, som indtil 2020 holdt stik. For coronapandemien har også her ændret måden at få film ud til seerne, og flere store film er gået uden om biograferne og direkte ud på streamingkanalerne. Senest "Coming to America 2", som skulle have premiere i julen, men nu er solgt til Amazon.

Det har sammen med pandemien store konsekvenser for biograferne - også i Aabenraa, hvor Kinoramas ejer lige nu håber på, at den kommende Bond-film ikke kommer til at følge den nye trend.

- Der bliver talt om det, hvis der altså er nogen streamingkanal, der vil give nok penge for den. Jeg tror ikke, det sker, for Bond er én af den slags film, der skal ses i biografen, men i denne tid er man hele tiden i tvivl. Hvis det sker, så går vi glip af indtægter på mellem en million og halvanden million kroner i Aabenraa og Sønderborg, fortæller Per Matthiesen.

Er ikke bekymret lige nu

Indtægter er der i forvejen ikke mange af i år, hvor de to biografer har været ramt af nedlukning og nu restriktioner, hvilket betyder, at der ikke kan lukkes lige så mange gæster ind, som der plejer at blive.

- Vi mangler omkring 50 procent af vores gæster i forhold til sidste år. Hjælpepakkerne er en stor hjælp, men vi tjener ingen penge. Vi tærer på vores egenkapital, og hvis vi ikke havde penge på kistebunden, så ville det få konsekvenser. Men lige nu er jeg ikke bekymret. Det bliver jeg først, hvis det her fortsætter halvandet år mere, siger ejeren.

Ét sted får coronapandemien dog konsekvenser for den lokale biograf. I 2018 købte Per Matthiesen hele den ejendom, som Kinorama Aabenraa ligger i, for at genoplive det gamle Kinoteatret, som indtil midten af 1980'erne var den lokale biograf med scene og balkon.

- De er skrinlagt indtil videre, for det gør vi ikke, så længe situationen er sådan her, siger Per Matthiesen.

I 2019 solgte Kinorama i Aabenraa 47.000 billetter.


Vi tærer på vores egenkapital, og hvis vi ikke havde penge på kistebunden, så ville det få konsekvenser. Men lige nu er jeg ikke bekymret. Det bliver jeg først, hvis det her fortsætter halvandet år mere.

Per Matthiesen


Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet