Annonce
Kolding

Efter hærværk, larm og fest: Unges hærgen ved helt nyt trailcenter koster kommunen kassen

Trailcentret blev officielt indviet i sidste uge. Det er især på den overdækkede førstesal, at de unge mødes og fester i weekenden. I forrige weekend blev der begået hærværk mod bygningen, og politiet er to weekender i træk blevet kaldt ud til stedet på grund af larm. Politiet konfiskerede en soundboks fra de unge i sidste weekend. De unge efterlader også jævnligt tomme flasker og smadrede flasker i området, ligesom de i sidste uge havde tegnet hagekors i græsset. Foto: Søren Gylling
Det koster Kolding Kommune mange penge, at unge bruger det spritnye trailcenter i Seest som feststed. Hærværk og for meget larm får kommunen til at sætte vagter til at komme forbi i området i weekenden, og dertil kommer ekstra oprydning. Driftsbudgettet skal mere end fordobles for, at der er penge nok.

Kolding: Det koster Kolding Kommune dyrt, at unge bruger det splinternye trailcenter i Seest som hjemsted for fester i weekenden, har begået hærværk på stedet og efterlader rod, når festerne slutter, og de tager hjem.

I kommunens fritidsafdeling kan man nemlig konstatere, at de unges hærgen på stedet betyder, at de 175.000 kroner, der er i dag sat af om året til at drive trailcentret, ikke rækker, når der skal ryddes op efter de unge, udbedres skader, og når man nu føler sig nødsaget til at betale et vagtfirma for at rundere i området i weekenderne.

I sidste weekend var der begået hærværk mod blandt andet en dør, skabslåger og på et toilet i trailcentret, og i de to seneste weekender er politiet blevet kaldt ud til området på grund af larm. I forrige weekend endte det med, at politiet konfiskerede en soundboks fra de unge.

Annonce

Fritidschef i Kolding Kommune, Kurt Smidt, fortæller, at vagter fra et vagtfirma kommer til at tage turen forbi trailcentret nogle gange i weekenden om aftenen og natten, og derudover er man nødt til at sætte flere penge af til at rydde op og holde området omkring trailcenter-bygningen ordentlig.

I år er det nødvendigt at finde de ekstra penge på afdelingens eget budget, men politikerne i fritids- og idrætsudvalget skal tirsdag drøfte, om de skal sende et forslag videre til budgetforhandlingerne for 2022 om at sætte 225.000 kroner ekstra af om året til drift af trailcentret.

Vil helst ikke låse

Kurt Smidt kalder det drønærgerligt, at det er nødvendigt at mere end fordoble beløbet, som skal sørge for at holde trailcentret pænt og ordentligt.

- Vi havde ikke set, at vi ville få den her udfordring. Det kan være, at vi har været naive, men vi havde ikke set det komme, og det er bare drønærgerligt, for det er et fantastisk sted, som vi helst vil holde åbent og ikke skulle låse af, siger Kurt Smidt.

Formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), kalder det også meget ærgerligt, at den flok unge, der har udset sig trailcentret som feststed, sviner, larmer og begår hærværk.

I dag er der sat 175.000 kroner om året til drift af det nye trailcenter ved Seest Idrætspark, men de penge rækker ikke, når der skal bruges ekstra penge til vagtrundering i weekenderne, ekstra oprydning og rengøring efter de unge festende og til udbedring af hærværk. Hærværket mod døren til toilettet her foregik forrige weekend. Foto: Lotte Højstrøm

- Vi er overraskede over det og havde ikke forudset, at det her var nødvendigt. Det er fornuftigt at sætte vagter på, men det er utroligt, at det er nødvendigt, siger Søren Rasmussen, der bakker op om at sætte ekstra penge af til trailcentret fra næste år.

- Jeg støtter det forslag, men jeg håber da, at det bliver unødvendigt igen på et tidspunkt, siger han.

Kurt Smidt oplyser, at man i år er nødt til at finde pengene til de ekstra udgifter til trailcentret i afdelingens eget budget til for eksempel udendørs idrætsanlæg. Det betyder dog, at man må drosle ned for indsatsen og vedligehold andre steder for at få råd til vagter og ekstra rengøring og oprydning ved trailcentret.

Trailcenter

  • I det nye trailcenter kan man blandt andet træne på forhindrings- og fitnessbanen lige udenfor trailcenter-bygningen. Trailcentret omfatter også mountainbike-baner i Hylkedalen i nærheden, ligesom man også kan løbe der.
  • Indenfor i bygningen kan man på førstesalen blandt andet lave yoga og pilates, ligesom der er kroge i loftet, så man kan hænge en boksebold eller træningselastikker op. Der er fri adgang til rummet på førstesalen, og det er især her, de unge, som fester der i weekenden, holder til.
  • Der er også klublokale, toilet, omklædningsfaciliteter i bygningen.
Forrige weekend havde de unge, som festede ved trailcentret, også malet flere hagekors i græsset udenfor trailcentret. Foto: Lotte Højstrøm
Det er typisk heroppe på første sal i trailcenter-bygningen, at de unge mødes og fester. Foto: Lotte Højstrøm
Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

Alle spillere mødte frem - Hyballa afbrød træningen tidligt

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Haderslev

Sigtede for Damgade-drab skal forblive varetægtsfængslede

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Romantisk nattetyv: Stjal chokolade, blomster og vand

Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Billund

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Erhverv

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Annonce