Annonce
Aabenraa

Efter halvering af pris: Voldsom interesse for historisk villa

Ejendomsmægler er overbevist om, at det nu lykkes at få solgt Villa Frida i Aabenraa. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Ejendomsmægler føler sig sikker på, at det nu endelig lykkes at få solgt den bevaringsværdige Villa Frida i Aabenraa.

Aabenraa: - Jeg er overbevist om, at det lykkes den her gang. Der er rigtig mange seriøse købere.

Indehaveren af Nybolig Aabenraa, Michael Buchholdt, har en god mavefornemmelse, når det gælder salget af skibsreder Friedrich Clausens historiske villa på Bjerggade 1 i Aabenraa. Salget af den bevaringsværdige Villa Frida, der er ejet af Aabenraa, blev nemlig relanceret for to uger siden, og her blev salgsprisen næsten halveret fra 995.000 kroner til 550.000 kroner.

- Siden har vi holdt to åben-hus-arrangementer. Ved det første var der 25 interesserede, mens der kom 10 potentielle købere ved det andet arrangement. Det er ikke normalt, og det er rigtig mange, siger Michael Buchholdt.

Se billeder af villaen her

Da Bjerggade 1 sidste forår blev udbudt til salg for første gang, var der også stor interesse for den over 100 år gamle villa, men der var kun en enkelt, der valgte at komme med et bud. Vedkommende fik dog kolde fødder, og nu prøver kommunen så igen til en markant lavere pris.

Annonce

Vi er glade for den store interesse og håber selvfølgelig på, at villaen bliver solgt.

Ellen Kankelborg, Aabenraa Kommune

Kommunen stiller krav

Selv om der allerede har været mange og kigge på Villa Frida, så vil der være endnu et åbent-hus-arrangement på torsdag, og der er også sat dato på, hvornår man senest skal komme med sit bud.

- Senest den 19. august skal der afgives bud, siger Michael Buchholdt.

Modsat sidste gang, Villa Frida blev sat til salg, skal interesserede denne gang komme med en plan for, hvad man har i sinde at gøre med ejendommen.

- Der gøres opmærksom på, at kommunen lægger vægt på, at køber vil kunne opretholde eller forbedre bygningens bevaringsværdi samt opfylde bestemmelsen om bebyggelsens ydre fremtræden, hedder det i sagsfremstillingen.

I Aabenraa Kommune er man naturligvis godt tilfreds med udmeldingen fra ejendomsmægler Michael Buchholdt.

- Vi er glade for den store interesse og håber selvfølgelig på, at villaen bliver solgt, siger Ellen Kankelborg, der er grundsalgsmedarbejder i Aabenraa Kommune.

Aabenraa Kommune blev tvunget til at overtage ejendommen efter en årelang strid med den tidligere ejer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce