Annonce
Kolding

Efter hjemsendelse af hel skole til coronatest: Nu er eleverne tilbage igen

Efter at de 498 elever og de ansatte på Alminde-Viuf Fællesskole blev sendt hjem fra skole fra fredag og skulle testes, fik man en af regionens testbiler ud til skolen både i lørdags og søndags, så de mange hundrede hjemsendte kunne blive testet der. Nogle af de hjemsendte skulle testes to gange, mens andre kun skulle testes en enkelt gang. Foto: Lena Juul
Efter sidste uges hjemsendelse af alle 498 elever på Alminde-Viuf Fællesskole, genåbnede skolen tirsdag morgen - dog med skærpet opmærksomhed på ikke at blande elever på tværs af klasser, ligesom lærere skal have med færre klasser at gøre.
Annonce

Kolding: Efter to dages lukning af hele skolen på grund af coronasmitte kunne Alminde-Viuf Fælleskole tirsdag morgen igen tage imod eleverne på skolen.

Alle 498 elever på skolen fik torsdag aften i sidste uge besked om, at skolen lukkede ned fra fredag morgen og i første omgang til og med mandag. Den omfattende hjemsendelse skete efter, at fire elever og en medarbejder i løbet af nogle dage var blevet konstateret smittet med corona.

Det betød, at eleverne i 10 ud af skolens 22 klasser og mere end halvdelen af skolens medarbejdere blev vurderet til at være nære kontakter til en af de smittede, og derfor besluttede kommunens ledelse i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed at lukke skolen helt i nogle dage og sende alle elever hjem til test.

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson oplyser, at man mandag først på aftenen havde fået testsvar fra 83 procent af de hjemsendte elever, og på det tidspunkt var der endnu ikke kommet nogle positive testsvar. Det samme gjorde sig gældende for de medarbejdere, som da havde fået svar på deres coronatest.

Annonce

Ekstra påpasselige

Michael Petterson forklarer, at man i den kommende uge vil tage nogle ekstra foranstaltninger på Alminde-Viuf Fællesskole.

- Det gør vi for at være sikker på at have hånd i hanke med smitten, siger han.

For eksempel vil man holde alle skolens klasser adskilte og undgå undervisning på tværs af klasser. Desuden vil man sørge for, at lærerne og pædagogerne på skolen har kontakt med færre klasser end normalt, forklarer direktøren.

Når så mange elever og lærere måtte sendes hjem som nære kontakter, fordi fire elever og en medarbejder var smittet, er det så et tegn på, at man på skolen ikke har været gode nok til at holde folk adskilt?

- Jeg er sikker på, at man på skolen har gjort sig meget umage med at gennemføre så meget undervisning som muligt med de rigtige lærere og i de rigtige faglokaler, men nu træder vi lige et skridt baglæns og skifter fokus. Men man må også sige, at skolerne ikke har de samme præmisser for at holde eleverne adskilt. På Kongsbjergskolen er der for eksempel egne indgange til alle klasser, og det har man ikke i Alminde-Viuf, siger Michael Petterson.

Han understreger, at man på alle folkeskoler i Kolding generelt forsøger at holde børnene i mindre cirkler, så de ikke er sammen på kryds og tværs af klasser, og at minimere den tværgående undervisning.

Smitte i Alminde-Viuf

  • Fra forrige weekend og frem til torsdag kom der i alt fem smittetilfælde med tilknytning til Alminde-Viuf Fællesskole.
  • Tre elever fra 9. årgang, en elev fra 5. årgang og en medarbejder blev konstateret smittet.
  • Skolen blev lukket helt ned fra fredag morgen og til og med mandag. Beslutningen blev truffet af kommunens øverste ledelse efter tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce