Annonce
Sydjylland

Efter iPhone-skandale: Alt du skal vide om batteriskift

Care1 i Odense er et af de autoriserede værksteder i Danmark, hvor man kan komme ind fra gaden og få skiftet batteriet på sin iPhone. Her er tekniker Michael Winther i gang med at skifte batteriet på en iPhone 6s. Foto: Michael Bager

Apple tilbyder at skifte batterier i din iPhone - men hvad koster det og hvordan gør man egentlig. Få forklaringen her.

Danmark: Apple fik i december en del sure kunder på nakken efter at det kom frem, at firmaet bevidst skruer ned for hastigheden på de iPhones, hvor batterierne er ved at blive slidte.

Apple forsøgte at forklare sig - men enden på '#batterygate' blev, at Apple nu tilbyder at skifte batterierne i alle deres smartphones fra iPhone 6 og nyere til en markant lavere pris end ellers. Uanset, om man oplever lavere hastigheder eller ej.

Den melding har givet ekstra travlhed hos bl.a. Care1, der med seks værksteder rundt om i Danmark er landets største kæde af autoriserede iPhone-værksteder.

- Vi opfatter det sådan, at Apple vil imødekomme kundernes bekymring om nedsat hastighed, som muligvis skyldes slidte batterier ved at tilbyde en lavere batteripris, forklarer Kenneth Holm, salgs- og marketingdirektør i Care1.

Hos Care1 koster det normalt 999 kr. at få nyt batteri i sin iPhone, men på grund af Apples kampagne er prisen i øjeblikket 299 kr. Der er dog tillæg, hvis den skal laves i en fart, eller hvis telefonen har uoriginale reservedele i sig.

Sådan gør du

Hvad kan jeg gøre? Det hurtigste og nemmeste er at indlevere telefonen hos et autoriseret Apple-værksted (se kortet i artiklen). Telefonen kan også indsendes til Apple eller indleveres i en Apple Store. Der er dog ingen Apple Store i Danmark - de nærmeste ligger i Hamborg og Malmø. Skal telefonen sendes til Apple, kan der komme porto oven i prisen for det nye batteri. Desuden tager reparationen 6-10 dage.Hvad koster det? Kan man vente 1-3 dage, koster ombytningen af batteriet hos fx Care1 299 kr. Man kan låne en reservetelefon imens. Haster det, kan man samme sted få klaret skiftet på under to timer. Det koster 398 kr. Har telefonen uoriginale reservedele (fx fået skiftet en skærm), kommer der et gebyr på 99 kroner oveni. Er der brugt et uoriginalt batteri, kommer man til at betale fuld pris (999 kr.) Hvis det originale batteri viser sig at være defekt og dækket af 24 måneders garanti, vil det sandsynligvis være helt gratis at få skiftet.

Hvordan foregår det? Når telefonen indleveres hos et autoriseret værksted, bliver der først lavet en diagnose af batteriet. Her kan man se, om batteriet blot er slidt eller om det er defekt og dermed måske dækket af garantien.

Hvad med garantien? Hvis batterier bare er slidt, dækker garantien ikke. Men har batteriet en defekt, kan det være en (gratis) garantisag, hvis telefonen er mindre end 24 måneder gammel. Om batteriet er slidt eller defekt finder man ud af, når det autoriserede værksted tjekker telefonen ved indleveringen

Kan det betale sig? Batteriskiftet er en billig måde at forlænge levetiden på telefonen. Selvom man har en relativt ny iPhone 7 vil et nyt batteri øge værdien af telefonen.

Skal jeg vente? Hvis du kan leve med langsommere telefon lidt endnu, så kan det være en god idé at vente med at skifte batteriet til senere på året. Så får man lidt længere levetid i den anden ende og prisen. Ifølge Apple gælder batteriskifte-kampagnen året ud.

Hvad er problemet? Batterier i iPhones bliver slidt, når den bruges. Derfor falder ydeevnen og på et tidspunkt skruer telefonen derfor selv ned for hastigheden for at undgå, at den pludselig slukker. Problemet løses ved at udskifte batteriet.

Bliver iPhonen som ny igen? Med et nyt batteri vil telefonen få sin forventede ydeevne igen. Den bliver dog næppe som den var, da den var helt ny, for siden du købte telefonen er software og programmer typisk blevet mere krævende.

Hvilke iPhones gælder den lave pris for? Alle iPhones fra 6 og nyere.

Hvad med iPhone SE? iPhone SE er omfattet af ordningen hos Care 1

Kan jeg bruge det lille lokale telefonværksted? Ja, men det vil oftest kun være en fordel, hvis man tidligere har fået skiftet sit batteri på et uafhængigt værksted. Og at man kan leve med, at garantien ryger.

Hvad med min iPhone 5? Telefoner, der er ældre end iPhone 6 er ikke med i programmet. Men flere værksteder tilbyder at skifte batterierne i iPhone 5, 5C og 5S. Hos PC Odense koster det eksempelvis 299 kr.

Kilder: Care1, Apple Support og PC Odense

Hos Care1 i Odense starter man med en analyse af telefonen. Her en butiksansvarlig Maria Rosenkilde i gang med at køre diagnosen på en iPhone 6S. Foto: Michael Bager

Uoriginal koster ekstra

Det med de uoriginale reservedele kan være en streg i regningen, for hos Care1 tager man et såkaldt inspektionsgebyr på 99 kroner for at sikre sig mod eventuelle fejl fra det ikkeautoriserede værksteds side.

- Hvis man har fået sat et uoriginalt batteri i telefonen, kan vi ikke skifte det til den lave pris, lyder det fra Kenneth Holm, som fortæller, at det så vil koste den normale takst på 999 kr.

Annonce

Uafhængige reparatør ikke med

Det er kun de autoriserede værksteder, der er med i Apples ordning med billige batteriskift.

Hos landets mange små uafhængige værksteder går man forgæves efter et billigt originalt batteri.

- Vores pris ændrer sig ikke, fortæller Christian Schiang fra PC Odense, som fortsat vil skifte batterier i en iPhone 6 eller 6S for 499 kroner alt inklusive. Her kan man som regel få fikset telefonen mens man venter.

Annonce

Her finder du landets autoriserede Apple-værksteder

Annonce
Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Varde

Bomberyddere tilkaldt til stranden: Strandgæsts fund gav ingen sure miner

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Tønder

Bruger ikke vagter: Tønder Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Annonce