Annonce
Erhverv

Efter it-succes og afkast fra lokale ejendomsprojekter: Esbjerg-families pengetank har kurs mod en halv milliard kroner

Et af de lokale ejendomsprojekter, som har været med til at sikre et pænt overskud i 2020 i E. Bank Lauridsen Holding A/S, er omdannelse af det tidligere Rambøll-kontor til lejligheder og erhvervslejemål. Bank Lauridsen Holding har selv skiftet selskabsadresse til ejendommen i Willemoesgade. Foto: Google Streetview
Med indtægter fra lokale ejendomsprojekter og medejerskabet af den succesfulde aarhusianske softwarevirksomhed, Systematic, forsætter Bank Lauridsen-familien med at lægge til formuen, som efterhånden nærmer sig en halv milliard kroner.

Esbjerg: Det familieejede investerings- og ejendomsselskab E. Bank Lauridsen Holding A/S fra Esbjerg fortsætter med at investere i lokale job og aktiver – med succes.

Forleden kom det frem, at familien har sikret sig ejendommen, der tidligere har huset Varde Handelsskole og Handelsgymnasium, og når man kigger i familieselskabets forleden offentliggjorte årsrapport for 2020 fortsætter selskabet sin positive drift.

Således kunne E. Bank Lauridsen Holding A/S med aflæggelsen af årsrapporten bogføre en formue på 444 millioner kroner, hvilket betyder, at selskabet har mere end fordoblet sin egenkapital siden 2013.

Annonce

Det esbjergensiske familieselskab meddelte i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2019, at man ventede, at covid-19 ville have en effekt på selskabets aktiviteter, men at det på daværende tidspunkt var for tidligt at vurdere, om det ville have nogen væsentlig økonomisk indvirkning på regnskabsåret 2020.

Det har det ikke haft.

Aarhus-penge skæpper i kassen

Årets drift resulterede nemlig i et overskud før skat på 52,7 millioner kroner mod et overskud før skat på 51 millioner kroner i 2019. Dermed fortsatte E. Bank Lauridsen Holding A/S med at forbedre bundlinjen, og resultatet anses af ledelse som tilfredsstillende.

- Vi har i løbet af de seneste år investeret i flere lokale ejendomsprojekter, som nu begynder at genere afkast, og det kan selvfølgelig også ses på resultatopgørelsen, oplyser familien, der i de seneste to år har gennemført to markante byggeprojekter i Esbjerg, nemlig en nyopført beboelsesejendom med erhverv i stueetagen på hjørnet af Torvegade og Nørregade samt ombygningen af det tidligere Rambøll-domicil i Willemoesgade.

Ejendommen her er omdannet til lejligheder og erhvervslejemål – blandt andet rykker Alles Lægehus ind i bygningen med en almen praksis, ligesom Bank Lauridsen-familien selv har registeret sin kontoradresse i ejendommen.


Vores resultat i 2020 er positivt påvirket af den flotte udvikling hos Systematic i Aarhus. Her er vi ikke selv involveret i den daglige drift, som oppebæres af mere end 1000 dygtige medarbejdere. Vi er bare ydmyge over at være en lille del af en af Danmarks mest innovative og spændende virksomheder.

Familien Bank Lauridsen


E. Bank Lauridsen Holding blev stiftet i 1992 af erhvervsmanden Erik Bank Lauridsen. Han ejer selskabet sammen med hustruen Dorte og deres tre voksne børn Per, Sara og Anne Julie. Familien Lauridsens formue er hovedsageligt grundlagt af medejerskaber i selskaber som Cocio Chokolademælk A/S, mineralvandsfabrikken Baldur A/S og softwarevirksomheden Systematic A/S.

Netop sidstnævnte, den globale it-virksomhed Systematic med adresse i Aarhus, bidrager igen pænt til bundlinjen i 2020-regnskabet.

- Vores resultat i 2020 er positivt påvirket af den flotte udvikling hos Systematic i Aarhus. Her er vi ikke selv involveret i den daglige drift, som oppebæres af mere end 1000 dygtige medarbejdere. Vi er bare ydmyge over at være en lille del af en af Danmarks mest innovative og spændende virksomheder, oplyser familien.

Annonce

Aktiv med investeringer

E. Bank Lauridsen Holding A/S har de senere år investeret kraftigt i Esbjerg og omegn, eksempelvis gennem selskabets 60 procents medejerskab af PL Hotels Esbjerg A/S, som blandt andet har stået for omfattende renoveringer og relanceringer af Hotel Britannia og Fanø Krogaard.

Herudover har familien Bank Lauridsen gjort sig bemærket via medejerskabet af det populære Fanø Bryghus, ligesom familieselskabet Udover interesserne i værdipapirer, hoteller og udlejningsejendomme er selskabet også medejer af aktive erhvervsvirksomheder som aktuatorproducenten Concens A/S, som sidste år overtog ejendommen i Kjersing, som har tilhørt Rosendahls.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce