Annonce
Aabenraa

Efter kanonslag og stenkast: Politikere ser på Høje Kolstrup

Erik Uldall (billedet) og Philip Tietje er begge klar til at drøfte den seneste tids uro på Høje Kolstrup i byrådet. Arkivfoto: Søren Gylling

Begge fløje i byrådet er klar til at drøfte de episoder, der har været på Høje Kolstrup de seneste uger med stenkast og kanonslag ved fodboldbane. Det må ikke ødelægge den positive udvikling, lyder det.

Høje Kolstrup: Nye flotte boligområder, et sprudlende foreningsliv og masser af rummelighed.

Aabenraa-bydelen Høje Kolstrup har oplevet en rivende udvikling, siden bydelen i 2014 blev fjernet fra regeringens ghetto-liste.

Hos Socialdemokratiet og Venstre er der også udbredt tilfredshed over det ansigtsløft, som bydelen har gennemgået. Men der er en udfordring ved området, som især er kommet til udtryk den seneste tid, lyder det fra begge fløje.

- Høje Kolstrup har en vigtig og stretegisk betydning i Aabenraa by på grund af dens arealer og rummelighed. Men når det så er sagt, så har vi også en stor udfordring med nogle af de unge mennesker i området, som ikke opfører sig ordentligt, fortæller formand for vækst- og udviklingudvalget, Philip Tietje (V).

Udvalgsformanden henviser til de seneste episoder, hvor der er kastet med sten fra gangbroer på Camma Larsen-Ledets Vej, og hvor der er affyret kanonslag under en Serie 5-kamp.

- I kommunen vil vi gøre alt for, at Høje Kolstrup ikke havner på ghettolisten igen, og derfor skal sådanne udfordringer med de unge også løses. Det er en hård kerne, som ikke må ødelægge den positive udvikling, som bydelen oplever, fortsætter Philip Tietje.

Socialdemokratiets Erik Uldall, der bor i Høje Kolstrup, er enig.

- Når jeg hører om sådanne episoder, får jeg et dejá-vu fra 00'erne, hvor der var store problemer i Høje Kolstrup. Det er en evig udfordring med utilpassede unge, som frivillige ikke kan løse selv, siger Erik Uldall.

Annonce

Ghettolisten

I 2013 var Høje Kolstrup i Aabenraa med på boligministeriets såkaldte ghettoliste, som er en oversigt over de områder i landet, hvor der er store sociale udfordringer.Når ministeriet hvert år vurderer boligområderne, er der fem forskellige punkter, der kigges nærmere på:

Om andelen af borgere mellem 18 og 64 år, der er udenfor arbejdsmarkedet, overstiger 40 procent.

Om andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke vestlige lande er over 50 procent.

Om antallet af dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller loven om euforiserende stoffer overstiger 2,7 procent.

Om andelen af beboere mellem 30 og 59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 50 procent af beboerne i denne aldersgruppe.

Om den gennemsnitlige indkomst i området er mindre en 55 procent af den gennemsnitlige indkomst i regionen.

Høje Kolstrup har ikke figureret på ghettolisten siden 2013.

Politisk emne

Begge byrådspolitikere er derfor klar til at drøfte situationen på et politisk plan.

- Jeg vil helt klart tage situationen i Høje Kolstrup med ind i kommunalvalgkampen. Jeg er knyttet tæt ind til området, og jeg føler, det er min pligt at slå et slag for foreningslivet og sørge for, at situationen ikke udvikler sig negativt, fortæller Erik Uldall.

Også Philip Tietje vil drøfte situationen med sit bagland.

- Jeg er bekymret for at skulle læse om flere af disse dårlige historier fra Høje Kolstrup, og derfor vil jeg tage situationen med i Venstre-gruppen for at se, hvordan man kan imødegå disse udfordringer. Vi har alle et ansvar for at få de gode historier frem igen, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce