Annonce
Esbjerg

Efter kaotisk start i Ribe: Nu kommer de elektroniske p-skilte til Esbjerg

De nye tavler er en blanding af dynamiske tavler, som angiver antallet af ledige pladser, og almindelige blå henvisningstavler, som viser vej til pladserne. Arkivfoto
Med et halvt års forsinkelse skyder de første elektroniske p-skilte snart op i Esbjerg Centrum.
Annonce

Esbjerg Kommune: Hvor kan jeg parkere?

Det spørgsmål skulle gerne blive væsentligt lettere at finde svar på, når der inden længe dukker en hel stribe dynamiske parkeringstavler op i centrale dele af Esbjerg.

Det sker med et halvt års forsinkelse som følge af massive tekniske problemer i Ribe. Her blev systemet indviet i juni sidste år, men der var tale om en kort fornøjelse. Flere af tavlerne virkede ikke, og der gik ikke meget mere end en uge, før hele systemet måtte slukkes.

Leverandøren, den Næstved-baserede virksomhed Atki, blev tilkaldt, men først efter flere måneder lykkedes det at få systemet op at køre. I mellemtiden valgte Esbjerg Kommune at tilbageholde en stor del af betalingen.

- Det har været lidt af et mareridt. Vi kom helt skævt fra start, fordi leverandøren ikke kunne få systemet til at fungere tilfredsstillende inden den tidsramme, der var sat. Nu skulle problemerne i Ribe dog gerne være løst, og derfor er man begyndt at stille tavlerne op i Esbjerg, oplyser formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (løsgænger).

Dynamisk parkeringshenvisning

Dynamisk p-henvisning er skilte, der henviser til de større kommunale parkeringspladser i Ribe og Esbjerg, samt nogle større privatejede pladser. At de er dynamiske betyder, at man på skiltet kan se, hvor mange ledige pladser der er på parkeringspladsen.

De nye tavler er en blanding af dynamiske tavler, som angiver antallet af ledige pladser, og almindelige blå henvisningstavler, som viser vej til pladserne.

På den enkelte parkeringsplads installeres en række sensorer, der kan sende signal ud til skiltene om, hvor mange båse, der er ledige. Sensor-registreringen foretages enten ved ind- og udkørslen til pladsen eller i den enkelte parkeringsbås.

Annonce

Dyr forsinkelse

Systemet har kostet Esbjerg Kommune i alt 6,5 millioner kroner. Pengene blev lagt til side af det daværende byråd tilbage i 2017, og det var oprindeligt planen, at tavlerne skulle være klar i Ribe allerede i 2018, men projektet blev udskudt og senere ramt af flere forsinkelser. Det fik i efteråret Ribe Handelsstandsforening til at trække sit tilbud om medfinansiering. Dermed stod Esbjerg Kommune tilbage med en ekstraregning på 250.000 kroner.

- Det var en ærgerlig udløber på et ellers rigtig godt projekt. I forhold til finansieringsmodellen er vi dog nødt til at overveje, om vi vil gøre brug af sådan nogle samarbejder i fremtiden. Det tærer på tilliden til hinanden, når man indgår sådan en aftale, og den ene part så springer fra. Den usikkerhed er ikke nem at arbejde med, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Skal mindske sive-trafik

De nye tavler er en blanding af dynamiske tavler, som angiver antallet af ledige pladser, og almindelige blå henvisningstavler, som viser vej til pladserne. Tavlerne skal lede trafikanterne frem til de større parkeringsanlæg ad de veje, som bedst kan afvikle trafikken. På den måde håber man at kunne mindske en del af sive-trafikken i både Ribe- og Esbjerg Centrum. Samtidigt skal den nye skiltning gerne medvirke til, at især turister ikke parkerer ulovligt ved Ribe Domkirke eller i sidegaderne til Esbjerg gågade.

I Esbjerg bliver Sydvestjysk Sygehus, Broen Shopping og Esbjerg Havn også en del af ordningen, men de skal selv betale gildet. De dynamiske tavler koster cirka 15.000 kroner stykket, mens de almindelige statiske tavler koster cirka 5000 kroner stykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce