Annonce
Aabenraa

Efter katastrofevalg for DF: Ida har vippet Arne af pinden

Mens socialdemokraten Signe Bekker Dhiman er blevet belønnet for et godt, personligt valg med en formandspost for kultur- og fritidsudvalget, må Arne Leyh Petersen fra DF sige farvel til både økonomiudvalg og dirigentstokken i teknik- og miljøudvalget. Foto: Karin Riggelsen/Der Nordschleswiger

Aabenraa: Arne Leyh Petersen var Dansk Folkepartis spidskandidat ved det nylige kommunalvalg, der gav partiet en syngende vælgerlussing.

Og Arne Leyh Petersen måtte ikke blot se byrådsgruppen skrumpe fra de nuværende tre til fremover kun to mandater. Han blev også overhalet på det personlige stemmetal af Ida Smed, der stod nummer to på DF's kandidatliste. Hun fik 500 personlige stemmer mod hans 482.

Spidskandidat eller ej - vælgerne bestemmer - og derfor har de to nu byttet plads i den minimerede DF-gruppe. Ida Smed er fremover gruppeformand, ligesom hun sætter sig på partiets enlige post i økonomiudvalget.

Annonce

- Sådan er det. Den, der får flest stemmer, er gruppeformand, og så gav det sig selv, at hun også får pladsen i økonomiudvalget, forklarer Arne Leyh Petersen, der ikke ser noget større drama i det.

Han glæder sig bare over, at partiet har fået de ønsker opfyldt, de havde til udvalgsposter. Det betyder, at ud over økonomiudvalget får Ida Smed sæde i social- og seniorudvalget, mens Arne Leyh Petersen, der denne periode har bestridt posten som formand for teknik- og miljøudvalget, kommer til at sidde i det nyoprettede udvalget for bæredygtig udvikling.

- Jeg har selv valgt ud fra det, der var. Miljø er jo et kæmpestort emne, og grøn omstilling og biodiversitet er det, der både interesserer og bekymrer mig, forklarer han.

Derudover vil Arne Leyh Petersen fremover være at finde som det ene af de fire politisk udpegede medlemmer af bestyrelsen i Aabenraa Havn.

- Det giver god mening, for bæredygtig udvikling matcher jo godt med det, der sker på havnen, siger Arne Leyh Petersen med henvisning til, at planen jo er at omdanne det store erhvervsareal ved det tidligere Enstedværk til et sønderjysk hotspot for recycling og fremstilling af grøn strøm.

Først tog vi den internt i DF-gruppen - altså Ida og jeg - og så havde vi bagefter en snak med Venstre om vores ønsker.

Arne Leyh Petersen, DF
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Thor på 21 sidder klar i kranen: Lærling løfter Julehjertebyen på plads

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Niels Christian var på øen, da vandet pludselig stod ind og tvang alle op i klitterne: Nu er det hans opgave at bekymre sig om næste digebrud

Varde For abonnenter

Kedelig Danmarksrekord: Giftige PFAS-stoffer fundet i tre grundvandsboringer i Varde Kommune

Vejen For abonnenter

Tonnys angst-plagede søn var ikke i skole i flere måneder: Efter ankesag fik familien endelig hjælp

Sydjylland For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Haderslev For abonnenter

Spillefugl misbrugte tre af firmaets MasterCards: Ludomanen blev bortvist efter at have spillet 43.000 kroner op på online casinoer

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Billund

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Esbjerg

Vold, arbejdsskader og sygemeldinger: Stort svigt af glemte specialbørn rammer lærere og pædagoger som en hammer – nu forlanger fagbosser handling

Sønderborg For abonnenter

Verdens stærkeste pige: Teaterdrømme bliver udlevet og nye venskaber opstår med Pippi på de skrå brædder

Billund

Ditte og Lise har startet populære legegrupper for hjemmepassere - og de har et fælles ønske til politikerne: Ny formand er lydhør

Annonce