Annonce
Aabenraa

Efter kendt højskoles konkurs: Mægler vil skabe ejerlejligheder med fjordudsigt

Kurator forventer, at Højskolen Østersøens bygninger kan sælges i fri handel og ikke skal på tvangsauktion. Arkivfoto: Claus Thorsted
Selvom Højskolen Østersøen ikke formelt er erklæret konkurs, er den på vej. Kurator, som netop er udpeget, fortæller, at man satser på at sælge skolen. Ejendomsmægler ser gerne ejerlejligheder på stedet.

Aabenraa: Den smukke placering ved fjorden gør Højskolen Østersøen oplagt til boliger.

Sådan lyder vurderingen fra ejendomsmægler Hans Sørensen, medindehaver af Nybolig i Aabenraa om højskolen, som endnu ikke er erklæret officielt konkurs, men er tæt på at blive det.

- Nu er det mange år siden, jeg har været indenfor på højskolen, men jeg tror ikke, den er nem at bygge om, fordi værelserne ikke er særligt store. Fra mit synspunkt kunne det være dejligt at få bygget om til ejerlejligheder, alternativt bygget helt nye ejerlejligheder. De vil ligge fantastisk, mener Hans Sørensen.

Annonce

Alt andet lige burde der være købere til ejendommen.

Jens Paulsen, advokat og kurator

Borgmesteren bakker op

Netop boliger ville også være en anvendelse, byens førstemand ville synes om, selv om kommunens eneste indflydelse er lokalplanen.

- Vi er ekstremt optagede af bosætning, og derfor er vi meget interesseret i gode boliger. Det optimale er at skabe boliger til den arbejdskraft, vi mangler i kommunen, men også at skabe boliger, som studerende har lyst til at bo i, siger borgmester Thomas Andresen (V).

- Vi vil gerne tiltrække flere borgere, så der bliver færre, som pendler mellem en arbejdsplads her i kommunen og en bolig uden for kommunen, tilføjer Thomas Andresen.

Og skulle en eventuel projektudvikler ønske hjælp til at sælge lejligheder med fjordudsigt, kan man roligt henvende sig til Hans Sørensen hos Nybolig.

- Det ville jeg have det rigtig godt med, og jeg ville elske at komme med i sådan et projekt. Det må du gerne citere mig for, lyder det fra Aabenraa-mægleren.

Navn på kurator

Navnet på den advokat, der skal være kurator under konkursbehandlingen af Højskolen Østersøen, er nu også offentliggjort. Det bliver advokat Jens Paulsen fra DAHL Advokater i Herning.

- Alt, der kan sælges, skal i princippet sælges, siger Jens Paulsen om sin opgave med at skaffe kreditorerne deres tilgodehavende og afvikle højskolens aktiviteter.

Advokaten ved endnu ikke, hvad der er af værdier i boet, men store forventninger har han ikke. Nu afventer han i første omgang, at Skifteretten afsiger et konkursdekret.

- Antallet af kreditorer er meget begrænset. Hvis den kreditorliste, som jeg har fået, passer, er det samlede beløb på 250.000 kroner. Så kan der også være kursister, der har penge til gode. Det har jeg ikke overblik over endnu, siger Jens Paulsen.

Muligheder skal undersøges

Den helt store kreditor er Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond, som både har været med til at finansiere anlæg og drift. Bygningerne ejes af højskolen, men Johannes Jensen og Helle Mau Jensens Fond har pant i bygningerne.

- Normalt har man banken som den absolut største kreditor, men det er i princippet fonden, der har finansieret, så der er ingen bankgæld, forklarer Jens Paulsen.

Man sætter ikke bygningerne på tvangsauktion lige med det samme. Først skal det undersøges, om nogen ser forretningsmæssige muligheder i stedet. Den slags henvendelser plejer at komme af sig selv, når konkursen er annonceret i Statstidende.

- Alt andet lige burde der være købere til ejendommen, mener Jens Paulsen, som dog ikke har noget bud på, om ejendommen kan renoveres, eller en eventuel køber vil rive ned og bygge nyt på grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce