Annonce
Erhverv

Efter klage fra naturfredningsforening: Anlægsgartner får afslag på nyt firmadomicil

Folketingsmedlem Anders Kronborg undrer sig over sagsforløbet og afgørelsen om, at Jesper Rohr Jørgensen alligevel ikke har fået en landzonetilladelse fra Esbjerg Kommune. Privatfoto
Svaret har ventet længe på sig, men anlægsgartner Jesper Rohr Jørgensen fra Ribe har nu fået besked fra Planklagenævnet på, at man trækker landzonetilladelse fra Esbjerg Kommune tilbage efter klage fra Danmarks Naturfredningsforening. Afgørelsen undrer både Jesper Rohr Jørgensen og folketingsmedlem Anders Kronborg(S), der nu vil sætte sig yderligere ind i afgørelsen.

Ribe: Svaret er langt - konklusionen er kort.

Anlægsgartner Jesper Rohr Jørgensen får ikke lov til at opføre sit nye firmadomicil for JRJ Anlæg på Varde Hovedvej 17 nord for Ribe, som har arbejdet på, siden han overtog grunden i begyndelsen af 2018. Et arbejde, han vel at mærke havde fået tilladelse til fra Esbjerg Kommune.

Byggeriet har ligget stille siden marts 2019, efter at Danmarks Naturfredningsforening påklagede kommunes afgørelse fra 15. februar 2019 om at give Jesper Rohr Jørgensen en landzonetilladelse, og i et 15 sider langt svar fra Planklagenævnet lyder det altså nu, at man ændrer kommunens afgørelse om landzonetilladelse til et afslag.

- Hvis vi fra starten havde fået at vide, at vi kunne komme ud i det her, havde vi jo aldrig nogensinde købt grunden. Indtil videre har vi brugt 2,4 mio. kr. på det her uden at vi stort set er kommet videre, men rent praktisk gør vi lige nu ingenting. Det får bare lov at blive stående, siger en ærgerlig Jesper Rohr Jørgensen, der i afgørelsen kan se, at der stadig er mulighed for at flytte rundt på bygninger på grunden, så byggeriet kan gøres lovligt.

- Det er det, vi nu arbejder videre på, men jeg kan ikke forstå, at sagen skal så langt ud for at finde ud af, at det er ulovligt, siger han.

Ikke enige

Tre af Planklagenævnets medlemmer ville gerne give Jesper Rohr Jørgensen landzonetilladelse til opførelse af det nye domicil. Otte ville ikke, og dermed får flertallet ret, men sagen viser, at heller ikke Planklagenævnets medlemmer dermed heller ikke er enige i fortolkningen af lovgivningen på området.

Sag har vakt opsigt

Hos Esbjerg Kommunes Teknik og Miljøforvaltning gav man i sin tid tilladelsen på baggrund af en vurdering, der sagde, at byggeriet lod sig gøre inden for lovens rammer.

- Jeg har ikke tænkt mig at søge kommunen om erstatning, da det for mig at se har været en vurderingssag. Kommunen har ment, at projektet har været inden for lovens rammer, og alt er foregået efter dialog med Esbjerg Kommune, men nu siger planklagenævnet noget andet. Det forstår jeg ikke, siger Jesper Rohr Jørgensen, der er træt af, at hans virksomhed tilsyneladende skal fungere som prøveklud for en ny lovgivning, der sigter efter at få mere liv i landområderne.

Sagen har vakt opsigt langt ud over Ribes grænser. Flere nationale medier har fortalt om sagsforløbet, og blandt andet tidligere trafikminister Hans Chr. Schmidt har besøgt Jesper Rohr Jørgensen på matriklen, ligesom også det lokalvalgte folketingsmedlem Anders Kronborg har involveret sig i projektet.

- Jeg respekterer selvfølgelig afgørelsen, men jeg må sige, at jeg undrer mig over, hvordan en borger, som har henvendt sig til myndighederne, som har fået en tilladelse og som har lagt alt åbent frem under processen, nu ikke kan komme videre efter at have brugt millioner på projektet, siger Anders Kronborg, der som følge af corona-hastelovgivning på Christiansborg endnu ikke har haft tid til at læse den fulde afgørelse, men nu vil forsøge at finde ud af, hvad der op og ned i sagen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsterens stamcelledonation gjorde en forskel for Irene: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Tønder

Knallertkører gik verbalt amok på sygehuset: Nu har han flere sigtelser hængende på sig

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Erhverv

Fart på traktoren: Økologisk harve bliver til en millionforretning

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Soulas skal finde fodfæste og må afvente superligabold for SønderjyskE: Onsdag skal han vise sig moden i pokalkamp på Fyn

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Varde

Ældrechef fratrådt efter uenighed: Udløser millionregning til kommunens borgere

Annonce